Zaaidatum gemiddeld

Stuifschade leidt tot forse overzaai bieten

2 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het aantal hectaren overgezaaide bieten als gevolg van stuifschade is opgelopen tot 1300. Vooral in de noordelijke provincies is de schade groot. Opvallend is dat ook in de Groninger kleigebieden het stuiven tot aanzienlijke overzaai heeft geleid. Dat blijkt uit gegevens van Suiker Unie

Af te lezen aan de oppervlakte overzaai van suikerbieten heeft het Noordelijke kleigebied de meeste stuifschade van Nederland opgelopen. Met 698 hectare heeft deze regio veruit de meeste hectares opnieuw ingezaaid. Daarna volgt het Noordelijke Dal/ Veen gebied met 222 hectare en het Noordelijk Zand met 151 hectare. 

In Flevoland van waaruit veel berichten over stuiven kwamen is 109 hectare bieten overgezaaid. In West Brabant gaat het om 65 hectare. Voor de overige gebieden loopt het cijfer uiteen van 0 tot 22 hectare. 

De gemiddelde zaaidatum voor 2013 komt definitief uit op 8 april. Dit is niet veel later dan het langjarig gemiddelde, maar wel later dan de laatste twee jaar. Opmerkelijk dit jaar is dat de verschillen tussen noord en zuid kleiner zijn dan in andere jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden