Overzaaien

suikerbieten bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Veel overzaai suikerbieten door korstvorming

De afgelopen week is er een behoorlijk areaal overgezaaid in de suikerbieten door korstvorming. Dat areaal neemt de komende dagen nog toe, verwacht Cosun. Bovendien is ook de bladluis weer actief in de suikerbieten.
28 April 2022
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Weer

40.000 hectare suikerbieten overgezaaid in Frankrijk

Forse nachtvorst in Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat veel bietenpercelen moeten worden overgezaaid. Ten zuiden en noorden van Parijs is de schade het grootste. In totaal gaat het om 30.000 hectare, maar er komen nog enkele koude nachten aan. Ook verder zuidelijk is de schade aan gewassen aanzienlijk.
12 April 2021
gras sneeuw

Nieuws Suikerbieten

Terugkeer winter kan suikerbiet de kop kosten

Aan de start van deze week was ruim de helft van het Nederlands suikerbietenareaal ingezaaid. Prompt kregen die lokaal een bak sneeuw en wat vorst op de kop. Niet alleen in Nederland, ook elders in Europa regeert koning winter opnieuw. In Frankrijk kan dat 30.000 hectare bieten de kop kosten.
7 April 2021
suikerbieten Agrifoto bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Opkomende suikerbieten hebben het zwaar

Suiker Unie heeft de gemiddelde zaaidatum berekend, gezien in veel regio's de 100% bereikt is. De zaaidatum ligt dit seizoen 2 dagen later dan het gemiddelde. Ondertussen hebben jonge bietenplantjes het zwaar te verduren, met name door droogte en vreterij van insecten.
24 April 2019
suikerbieten bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Inzaai suikerbieten maakt enorme sprong

Suikerbietentelers en loonwerkers hebben in 1 week tijd zo'n 33% van het Nederlandse areaal ingezaaid. Het gaat om een kleine 30.000 hectare. In het zuiden van Zeeland en Flevoland zitten nagenoeg alle bieten in de grond.
10 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox