Makelaar moet kennis vergroten

Zes ton voor onderzoek naar bijensterfte

16 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Staatsecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft opdracht gegeven om de komende vier jaar onderzoek te doen naar bijensterfte. Voor het onderzoek wordt in totaal 600.000 euro uitgetrokken. Ook wil Dijksma de kosten, met een maximum van 300.000 euro, voor haar rekening nemen. Dit schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

Het doel van het langjarig onderzoeksprogramma is om door standaardinspecties op ongeveer 150 locaties factoren in kaart te brengen die van invloed zijn op bijengezondheid en wintersterfte. In het Actieprogramma Bijengezondheid werken 25 organisaties met elkaar samen.

Een onderdeel van het onderzoek is dat er een bijenmakelaar komt die de kennis van imkers over bijengezondheid moet vergroten. Ook heeft de makelaar als taak de uitwisseling van kennis tussen imkerorganisaties, landbouw en overheden te bevorderen. Een manier waarop dit moet gebeuren is door het invoeren van lesmodules over bijengezondheid in het groene onderwijs te bevorderen. Dijksma wil de komende drie jaar de helft van de kosten van de makelaar voor haar rekening nemen, waarbij het plafond is vastgesteld op 300.000 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Leonardo 17 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10840948/Zes-ton-voor-onderzoek-naar-bijensterfte]Zes ton voor onderzoek naar bijensterfte[/url]
Een makelaar nog wel, dat zal inderdaad geld gaan kosten!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden