Zorgen om kwaliteit

Hagel zet de rem op Franse tarweoogst

8 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De eerste percelen tarwe zijn in het zuiden van Frankrijk gedorst. Met het oogstseizoen dat langzaam zijn intrede doet is ook het weer omgeslagen in Frankrijk en dat zorgt voor ongerustheid onder de graantelers en een rem op de oogstwerkzaamheden. Hagelstenen zo groot als tennisballen kwamen afgelopen weekend naar beneden en dat is geen goed nieuws voor de gewassen.

Over de exacte schade in graan nog niets bekend, wel komen berichten binnen dat de druiven veel schade hebben geleden. Voor de komende dagen wordt nog meer regen voorspelt en daar zijn de telers niet blij mee. Graantelers verwachten dat de neerslag de kwaliteit van het graan zal beïnvloeden, meldt Agritel.

Volgens analisten verplaatst de focus op de granenmarkt zich van kwantiteit naar kwaliteit. Dit is vooral een groot vraagteken in harde tarwe, maar begint ook steeds meer in zachte tarwe een belangrijk punt te worden.

De termijnmarkt in Chicago laat intussen een sterke prijsdaling voor tarwe zien van bijna vier procent. De notering voor levering juli viel maandag naar 5,4500 dollar, het laagste niveau sinds juli 2010.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden