Chemiereus koopt Prolactal

Europees hoofdkantoor ICL naar Amsterdam

29 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Chemieconcern ICL dat kunstmeststoffen, broom en andere chemiespeciaalproducten aan de landbouw, voedsel- en industriële markten levert, verstevigt zijn positie in Europa. Woensdag werd bekend dat het Israëlische bedrijf zijn hoofdkantoor in Amsterdam vestigt en dat het het Oostenrijkse Prolactal GmbH koopt.

Israel Chemicals Ltd. behaalde vorig jaar een omzet van 6,7 miljard dollar en bezit drie grote divisies met mijnbouw- en productieafdelingen verspreid over Israël, Europa, de VS en China. De meeste klanten bevinden zich in de landbouw en de voedingsindustrie. De beursgenoteerde multinational, een voormalig staatsbedrijf, had al vestigingen in Heerlen, Waardenburg, Terneuzen en Amsterdam. Premier Rutte opent het Europese hoofdkantoor dat 300 nieuwe banen creëert donderdagmiddag. 

Het bedrijf kondigde bovendien een investering van 500 miljoen dollar aan in een joint venture met Yunnan Yuntianhua, het kunstmestconglomeraat in China. Dat contract heeft een looptijd van dertig jaar. Verder werd bekend dat het een aandelenkoopovereenkomst met Prolactal en dochteronderneming Rovita GmbH is aangegaan. Een toonaangevende Europese producent van eiwitten en andere ingrediënten voor de voedingsindustrie met vestigingen in Hartberg (Oostenrijk) en Engelsberg (Duitsland).

ICL werkt verder aan uitbreiding van de productie in onder andere Ethiopië, waar landbouwgrond productiever moet worden met ICL's kunstmest. In december kocht de chemiereus een kunstmestleverancier in Brazilië.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden