Amerikaanse marktleider

Cargill trekt handen af van gewasverzekering

4 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Grondstoffenmultinational Cargill verkoopt zijn gewasverzekeringsbedrijf Cargill Crop Insurance LLC (CCI) aan Silveus Insurance Group. Onder welke voorwaarden de deal is gesloten, is niet bekend gemaakt.

Cargill startte de gewasverzekeringsactiviteiten die boeren moet helpen hun risico’s te managen in 2007. Nu meent het concern echter dat zij deze missie ook middels via Cargills eigen korrelgranenverkoop en risicobeheerprogramma’s kan realiseren zonder direct betrokken te zijn bij de verkoop van gewasverzekeringen.

Niet de laatste aankoop voor Silvius

Volgens Cargillman Jeff Klock is Silvius een goede overnamekandidaat vanwege de sterke focus op gewasverzekeringen, klantenservice en de instrumenten die het heeft ontwikkeld om boeren te ondersteunen hun risico’s te managen. Voor Silvius is de verwerving de eerste belangrijke aankoop die het bedrijf op gewasverzekeringsvlak heeft gedaan, maar niet de laatste.

De overname moet de groei van Silvius versnellen en extra input geven aan innovatie. Silvius Group heeft ongeveer 70 verzekeringsagenten in dienst en krijgt er 15 tot 17 bij waarmee het de grootste Amerikaanse gewasverzekeringsfirma wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox