Investeert in meer capaciteit

ADM streeft in Brazilië naar forse grondstoffengroei

6 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Archer Daniels Midland Company, een van de grootste agrarische grondstoffenverwerkers ter wereld, gaat haar verwerkingscapaciteit in de Braziliaanse haven in Santos fiks uitbreiden. Halverwege 2017 moet de overslagcapaciteit zijn toegenomen van 6 naar 8 miljoen ton grondstoffen per jaar.

De exportterminal in de haven van Santos – wat ligt in de Braziliaanse staat São Paulo – wordt zowel uitgebreid als gemoderniseerd voor de op- en overslag van granen. De haven is een van de twee locaties waar ADM haar producten verscheept richting Azië, Afrika en Europa.

2

miljoen

ton extra grondstof kan de nieuwe terminal straks per jaar verladen

De plannen komen bovenop de lopende zaken van ADM. In de haven van Barcarena wordt momenteel gewerkt aan een uitbreiding van de op- en overslagterminal, die gedeeltelijk in eigendom is. De capaciteit neemt toe tot 6 miljoen ton per jaar. Volgens Greg Morris, directeur van ADM’s oliezaden-verwerkingstak, kan het bedrijf straks efficiënter goederen verschepen en gemakkelijker aan de eisen van haar klanten voldoen. Ook moet het voor een omzetstijging in Zuid-Amerika zorgen. Een bijkomend voordeel is dat het gebruik van nieuwe technologieën de emissie-uitstoot reduceert.

ADM is sinds 1997 actief in de haven van Santos. Vorig jaar tekende het nog een contract om haar activiteiten tot 2037 in die plaats te continueren. Het bedrijf heeft 40 opslaglocaties voor agrarische producten in het land, de grootste biodiesel fabriek in Brazilië en zes faciliteiten voor de productie van soja- en zonnebloemenolie. Die worden onder verschillende eigen labels wereldwijd afgezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden