Landbouwexport

koeien India

Opinie Krijn J. Poppe

Elke gemeenschap heeft op voedselsoevereiniteit recht

Debatten over het Europese landbouwbeleid of het Nederlandse milieubeleid leiden regelmatig tot discussies over onze relatie met ontwikkelingslanden. Moeten we in hun voedsel voorzien door onze export en dreigt dat bij nieuw beleid in gevaar te komen? Of kunnen ze daar zelf wat meer produceren?
1 Maart 2022

BB TV Cor Pierik

Welke rol speelt Oekraïne in onze landbouwimport?

De Nederlandse landbouwexport én -import braken vorig jaar records. Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft een toelichting op de cijfers. Ook gaat hij in op de vraag welke rol Oekraïne – waar de spanningen met Rusland oplopen – speelt in de Nederlandse landbouwimport.
7 Februari 2022
export haven logistiek supply chain

Nieuws Handel

Landbouwexport verbreekt opnieuw record

De waarde van de Nederlandse landbouwexport is in 2021 opnieuw gestegen tot recordhoogte. Ondanks de voortdurende coronacrisis en het eerste jaar van de brexit is het vorige record van 2020 ruim verbroken. De landbouwexport heeft in 2021 een recordwaarde opgebracht van €104,7 miljard, 9,4% (oftewel €9 miljard) meer dan het jaar ervoor.
21 Januari 2022
transport veevervoer

Nieuws CBS

Exportwaarde levende dieren kromp flink in 2020

De totale waarde van door Nederlandse bedrijven uitgevoerde levende dieren lag over 2020 op een aanzienlijk lager niveau dan in 2019. De exportwaarde van levende dieren kromp afgelopen jaar met €258 miljoen, een daling van bijna 14%. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
17 November 2021

BB TV Cor Pierik

Landbouwexport ook Q1 minder coronagevoelig

De Nederlandse export heeft door de coronacrisis een stevige tik gehad. De landbouwexport is veel minder coronagevoelig, in 2020 kwam deze zelfs uit op een record. Inmiddels zijn ook de cijfers van het eerste kwartaal bekend. Cor Pierik, hoofd Landbouw bij het CBS, zet alles uiteen in Boerenbusiness Feiten.
15 Juni 2021
export haven Scheepvaart

Nieuws Logistiek

Containervervoer niet eerder zo duur

De prijzen voor het containervervoer blijven maar verder stijgen. Onderzoeks- en marktbureau Drewry meldt dat prijs voor het verschepen van een 40 voet container van China naar Nederland een record gebroken heeft.
1 Juni 2021
Brexit euro ierland Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Brexit

Nederlandse export naar het VK groeit

De Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk (VK) is ondanks de Brexit goed overeind gebleven. De totale goederen export is in het eerste kwartaal zelfs met 5% gegroeid.
20 Mei 2021
export uien Nieuw-Zeeland containers Scheepvaart

Inside Logistiek

Tekort zeecontainers nog lang niet opgelost

Aan de logistieke problemen met de zeecontainers in de wereldhandel lijkt volgens experts nog geen einde te komen. Er zijn te weinig zeecontainers en de containers die er zijn staan op de verkeerde plaatsen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) slaat alarm.
18 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden