Brazilië

brazilie soja - agri

Analyse Granen en grondstof

Hoge tarweprijs trekt ook Braziliaanse boeren

De tarwenotering hebben zowel op de Matif als de CBoT een stapje terug gedaan. De onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland over een mogelijke wapenstilstand zijn daarvoor de belangrijkste reden volgens analisten. Maar de relatief hoge tarweprijs trekt ook de belangstelling van Brazilië.
17 Maart 2022
soja - food

Nieuws Sojabonen

Iets minder soja ingevoerd, wel recordimportwaarde

Nederland heeft afgelopen jaar voor €1,86 miljard aan sojabonen ingevoerd, een recordimportwaarde. In kilo's werd iets minder ingevoerd. Van de grootste sojaleverancier Brazilië werd wel 2% meer soja afgenomen.
2 Maart 2022
akkerbouw soja - agri

Inside CBS

Helft soja komt uit Brazilië, invoervolume stijgt

Van de 4,4 miljoen ton soja die in 2020 in Nederland aankwam, was bijna de helft afkomstig uit Brazilië. Dit is een herkomstland met een groeiend aandeel in de mondiale sojahandel, maar Nederland importeert de laatste jaren ook steeds meer vanuit andere bestemmingen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
30 November 2021
brazilie soja - agri

Politiek Mercosur

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Brazilië heeft kritiek op de plannen van de Europese Commissie om in de Europese Unie geen producten als vlees, palmolie en soja meer toe te laten uit gebieden waar voor de productie bos is gekapt. De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken omschrijft de maatregelen als 'protectionistisch' en 'kortzichtig'.
29 November 2021
vlees

Nieuws Vlees

Hoge inflatie noopt Rusland tot import vlees uit Brazilië

Rusland laat vanaf morgen (25 november) weer import van varkens- en rundvlees toe van twaalf verschillende Braziliaanse bedrijven. Dat heeft de Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor bekendgemaakt.
24 November 2021
suiker euro

Inside Suiker

Suikerprijs profiteert van tegenvallers in Brazilië

De suikerprijs is dinsdag (10 augustus) flink gestegen. De oorzaak is een rapport, waarin de vorstschade en een tegenvallende suikerproductie in Brazilië wordt bevestigd.
12 Augustus 2021
soja - food

Inside Granen en grondstof

Sojahonger China nog niet gestild

China heeft afgelopen maart fors minder soja uit Brazilië geïmporteerd en veel meer uit de VS. Dat blijkt uit vandaag (dinsdag 20 april) gepubliceerde gegevens van de Chinese douane. Regen in Brazilië heeft de oogst en daarmee de export van soja flink vertraagd. Chinezen hebben daarom veel meer soja uit de VS gehaald. De import van Amerikaans soja is meer dan verdrievoudigd ten opzichte van maart 2020.
20 April 2021
export haven import Scheepvaart

Inside varkens

Varkensvleesexport Brazilië breekt records

De Braziliaanse export van varkensvlees lijkt verder te versnellen. In maart werd veel meer varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar en noteerde de uitvoer zelfs een nieuw maandrecord.
15 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox