2016 recordjaar

Suikerproductie Rusland in 2017 weer naar beneden

2 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Rusland gaat in 2017/18 minder suiker produceren dan het dit jaar heeft gedaan. IKAR schat dat de suikerproductie op 5,8 miljoen ton gaat uitkomen, terwijl de huidige productie op 6,09 miljoen ton wordt berekend; het hoogste volume ooit.

Die bewering wordt toegeschreven aan een verwachte daling van het areaal. In 2017 wordt er 4,5 procent minder bieten ingezaaid; dat komt neer op een areaal van 1,06 miljoen hectare. Boeren in het meer op export gerichte zuiden van het land zouden meer interesse hebben in gewassen als oliehoudende zaden en peulvruchten. Volgens het Institute for Agricultural Market Studies (IKAR) is het zaak dat het land zich extra inspant om de daling niet boven de 6 procent te laten schieten.  

Inspanning nodig om daling niet te ver te laten oplopen

Met het oog op het verdwijnen van het suikerquotum in de EU in 2017, lijkt dat positief voor Europa uit te pakken, ware het niet dat in andere CIS-landen juist sprake is van een verhoogde activiteit in suiker.

Zo trekt buurland Oekraïne hard aan de export van witte suiker. In 2016 exporteerden de Oekraïners vier keer meer dan in 2015. De totale suikerbietenoogst lag met 13.2 miljoen ton afgelopen jaar 2.8 miljoen ton hoger dan in 2015.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden