Europese Commissie akkoord

Cargill fabrieken Amsterdam en Frankrijk worden Bunge

7 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse graanreus Bunge heeft akkoord gekregen van de Europese Commissie om onderdelen van agro-multinational Cargill over te nemen. Het gaat om de verwerving van twee verwerkingsinstallaties voor oliehoudende zaken in Frankrijk en Nederland.

De persfabriek voor oliehoudende zaden en raffinage is gevestigd in de haven van Amsterdam. In het Franse Brest staan een persinstallatie voor oliehoudende zaden en opslagfaciliteiten. Volgens de commissie leidt de aankoop niet tot mededingingsbezwaren, omdat er voldoende concurrenten en importeurs in het het sojacomplex op de markt aanwezig zijn.

Voldoende concurrenten en importeurs in sojacomplex aanwezig op markt

De voorgestelde aankoop van de twee locaties, met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van ongeveer twee miljoen ton, werd vorig jaar augustus aangekondigd. Destijds gaf Cargill aan - ondanks de verkoop - wel actief in Europa te willen blijven.

In een gezamenlijke verklaring geven de bedrijven aan dat er geen ontslagen zullen vallen door de deal. In Nederland gaan 120 werknemers naar Bunge over, in Frankrijk 51.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden