Twee investeringen

Incotec steekt in op groei Noord-Amerika

4 Mei 2017 - Clarisse van der Woude

De groeiverwachtingen van zaadverbetering in akkerbouwgewassen in Noord-Amerika, brengen het Nederlandse Zaadverbeteringsbedrijf Incotec ertoe de komende periode flink te investeren. Dat kondigt het internationale concern uit Enkhuizen donderdag 4 mei aan.

Noord-Amerika is de grootste markt voor zaadverbetering in akkerbouwgewassen en zal naar verwachting nog verder groeien. De belangrijkste gewassen zijn maïs, soja, zonnebloem, rijst, tarwe en andere granen, katoen en koolzaad.

Voor de periode 2017/18 staan 2 nieuwe investeringen in het Noord-Amerikaanse deel van het bedrijf op de planning. Volgens Incotec brengen de nieuwste investeringen hen dichterbij de markt voor akkerbouwgewassen en stimuleren deze Incotec’s bereik in de markt voor groentezaden in het oostelijk deel van Noord-Amerika. Hiermee denkt Incotec beter in staat te zijn om nieuwe technologieën, gericht op vragen en behoeften in de markt, te ontwikkelen.  

Investering brengt Incotec dichterbij markt voor akkerbouwgewassen

Filmcoatvloeistoffen
Deze zomer verhuist de productie van filmcoatvloeistoffen voor akkerbouwgewassen van Oxford, Indiana, naar Mill Hall, Pennsylvania. Mill Hall is een bestaande productielocatie van Incotec’s moederbedrijf Croda en beschikt over alle noodzakelijke infrastructuur om ook de productie van filmcoatvloeistoffen te gaan huisvesten. Er is bovendien genoeg ruimte voor een toekomstige uitbreiding. De verhuizing zal in de zomer van 2017 plaats vinden. 

Innovatiecentrum 
Daarnaast opent Incotec begin 2018 een Innovatiecentrum in de buurt van Des Moines, Iowa. Des Moines ligt in het hart van de akkerbouwmarkt van Noord-Amerika en is dicht bij productielocaties voor maïs, soja, rijst en andere veldgewassen. Hierdoor kan de dienstverlening aan klanten worden verbeterd: meer interactie en samenwerking, tijdige technische ondersteuning en een betere presentatie van ‘proof of concept’-producten in een professionele omgeving. Andere voordelen zijn een toename van productie-efficiency en -capaciteit en de lokale beschikbaarheid van agrarisch R&D-talent. 

Verhuizing Pollinator Plus operatie
In 2018 verhuist ook de Incotec Pollinator Plus operatie, nu nog in Oxford, naar Des Moines. Pollinator Plus is een techniek om de bloeiperiode van (mannelijke en vrouwelijke) planten gelijk te trekken, om te komen tot een optimale productie van hybride maïszaden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden