Noord-Amerika

euro portemonnee inflatie

Opinie Han de Jong

Met Amerikaanse inflatie komt het niet snel goed

De wereldeconomie worstelt al enige tijd met een toenemend aantal verstoringen. Eerst was het de spectaculaire stijging van de vrachtprijzen voor zeecontainers. Daar kwamen leveringsproblemen van grondstoffen en halffabricaten en ook prijsstijgingen van grondstoffen bij. Vervolgens konden veel bedrijven onvoldoende personeel vinden en de laatste ontwikkeling is dat er energietekorten zijn waardoor elektriciteit in sommige landen wordt gerantsoeneerd of spontaan uitvalt en ook de prijzen fors stijgen.
15 Oktober 2021
combine canada manitoba

Inside Granen&Grondstof

Grote verschillen in tarweprijs tussen EU en VS

De tarwenotering op de Europese Matif en de Amerikaanse CBoT hebben de afgelopen dagen een tegengestelde ontwikkeling door gemaakt. De Matif steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2008 terwijl de CBoT inleverde. Wat is hier aan de hand?
25 Augustus 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Kleine fritesvoorraad maakt overgang spannend

Een combinatie van minder productie en een toegenomen vraag laat de fritesvoorraden van Noord-Amerikaanse producenten afnemen. Zover zelfs, dat de vrieshuizen in 5 jaar tijd niet zo leeg waren in mei. Dit maakt de overgang tussen de oude en nieuwe oogst extra spannend.
31 Mei 2021
supermarkt varkensvlees Coronavirus hamsteren

Achtergrond Vleesproductie VS

Krijgt Noord-Amerika te maken met vleestekort?

Steeds meer slachterijen op het Noord-Amerikaanse continent sluiten hun deuren. Het hoge aantal bemettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten brengt de personele bezetting van de slachterijen in de problemen. Gesproken wordt van mogelijke vleestekorten. Wat is nu de stand van zaken?
18 April 2020
olie grondstof

Inside Energie

Flinke opleving olieprijs door tweet Trump

Door een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump is de olieprijs gisteren (2 april) een flinke opgeleefd. Trump meldde met Rusland en Saudi-Arabië een akkoord te hebben bereikt over verlaging van de olieproductie. Maar is dat wel waar? 
3 April 2020
melkveebedrijf Verenigde Staten sneeuw

Inside Aardappelen

Vorst hakt in op pieperoogst Noord-Amerika

Met 19.000 hectare aardappelen nog in de grond, en temperaturen tot -10 graden, ontstonden grote zorgen over de Amerikaanse aardappeloogst. Die zorgen zijn gegrond, want een deel is door vorst verloren gegaan. Hoeveel aardappelen blijven in de grond zitten?
5 November 2019
aardappelen aardappelperceel Verenigde Staten beregening

Inside Aardappelen

Aardappeloogst Noord-Amerika kleinste in 3 jaar

De Noord-Amerikaanse aardappeloogst wordt voor 2018 op ruim 27 miljoen ton geschat, wat het de laagste opbrengst in 3 oogstjaren maakt. Dit terwijl er wel een kleine stijging zichtbaar is in het areaal.
18 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox