Maïs, tarwe en soja

Agrifirm gaat over op groene grondstoffen

10 Mei 2017 - Wouter Baan

Agrifirm wil uitsluitend voer produceren van "groene" grondstoffen. Om op een verantwoorde manier grondstoffen in te kopen, heeft Agrifirm analyses gemaakt over de sociale- en milieurisico’s in herkomstlanden. Daarmee wil het bedrijf een duurzaamheidsslag maken.  

Samen met een gecertificeerde instelling heeft Agrifirm in kaart gebracht welke milieu-issues er spelen in de productieregio's van voergrondstoffen. Op basis van deze uitkomsten wordt, in samenwerking met de producenten, een realistisch verbeterplan opgesteld.

De vraag naar grondstoffen neemt alleen maar toe 

Groeiende bevolking en toenemende welvaart
Volgens de directeur van Agrifirm, Ruud Tijssens, neemt de vraag naar grondstoffen alleen maar toe. Dit vanwege de groeiende wereldbevolking, in combinatie met, toenemende welvaart. Verantwoorde keuzes zijn daarom noodzakelijk.

Het aangescherpte inkoopbeleid betreft de traditionele voergrondstoffen mais, tarwe en raapschroot. Dit zijn momenteel de belangrijkste grondstoffen voor veevoer in Nederland. Ook voor zonnepitschroot, gerst en bietenpulp, de "nieuwe" voergrondstoffen, worden analyses gemaakt. In eerste instantie geldt het aangescherpte inkoopbeleid alleen voor Nederland. In een later stadium wordt de aanpak ook bij de buitenlandse vestigingen geïmplementeerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen

Bodem in tarwemarkt is bereikt nu klanten kopen

Achtergrond Voer

Consolidatie in voersector: grote vissen en klein bier

Analyse Granen & Grondstof

De lucht boven graanmarkt klaart nog niet op

Analyse Granen & Grondstof

Schip met 'geplunderd' graan aan de ketting gelegd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden