Maïs, tarwe en soja

Agrifirm gaat over op groene grondstoffen

10 Mei 2017

Agrifirm wil uitsluitend voer produceren van "groene" grondstoffen. Om op een verantwoorde manier grondstoffen in te kopen, heeft Agrifirm analyses gemaakt over de sociale- en milieurisico’s in herkomstlanden. Daarmee wil het bedrijf een duurzaamheidsslag maken.  

Samen met een gecertificeerde instelling heeft Agrifirm in kaart gebracht welke milieu-issues er spelen in de productieregio's van voergrondstoffen. Op basis van deze uitkomsten wordt, in samenwerking met de producenten, een realistisch verbeterplan opgesteld.

De vraag naar grondstoffen neemt alleen maar toe 

Groeiende bevolking en toenemende welvaart
Volgens de directeur van Agrifirm, Ruud Tijssens, neemt de vraag naar grondstoffen alleen maar toe. Dit vanwege de groeiende wereldbevolking, in combinatie met, toenemende welvaart. Verantwoorde keuzes zijn daarom noodzakelijk.

Het aangescherpte inkoopbeleid betreft de traditionele voergrondstoffen mais, tarwe en raapschroot. Dit zijn momenteel de belangrijkste grondstoffen voor veevoer in Nederland. Ook voor zonnepitschroot, gerst en bietenpulp, de "nieuwe" voergrondstoffen, worden analyses gemaakt. In eerste instantie geldt het aangescherpte inkoopbeleid alleen voor Nederland. In een later stadium wordt de aanpak ook bij de buitenlandse vestigingen geïmplementeerd. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Interview Ruud Tijssens

‘Kringlooplandbouw wordt mondiaal thema in veevoer’

Analyse Granen & Grondstof

Spanning op granenmarkt loopt op

Analyse Granen & Grondstof

Weer de sturende factor op granenmarkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief