Tarweprijs

tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

China en Rusland beste vrienden op tarwemarkt?

De gifbeker op de tarwemarkt was gisteren nog niet leeg. Zowel op de beurs in Parijs als in Chicago stonden de tarwekoersen onder druk. Daar begint Rusland zich intussen ook druk om te maken. Met het staatsbezoek van China in het achterhoofd zou het Kremlin nog weleens voor een verrassing kunnen zorgen.
Gisteren 12:45 uur
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Het valluik is opengezet onder de tarwemarkt

De mineurstemming op de tarwemarkt hield ook de afgelopen handelssessie aan. Goedkope tarwe uit Rusland en zorgen over de ontwikkelingen op de financiële markten geven bepaald geen steun aan het vertrouwen van spelers op de tarwemarkt. Soja heeft het eveneens moeilijk deze week. Hier speelt een verwachte recordoogst in Brazilië een dominante rol.
Eergisteren 12:40 uur
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt zit in de hoek waar de klappen vallen

De Europese tarwenotering kreeg gisteren weer een ferme tik te verwerken. De Matif zakte naar een niveau dat we al anderhalf jaar niet meer gezien hebben. Verlenging van de Zwarte Zeegraandeal wordt daarvoor door analisten als één van de belangrijkste redenen genoemd. Maar ook de positieve ontwikkelingen in het groeiseizoen voor de wintergranen op het noordelijk halfrond speelt mee.
Woensdag 12:20 uur
rusland Vladimir Poetin

Analyse Granen & Grondstof

Rusland deelt mokerslag uit aan Europese tarwemarkt

De Europese tarwenotering sloot diep in het rood gisteren. De verlenging van de graandeal en een prijsval van de Russische tarwe zetten de koers op de Matif flink onder druk. Daarnaast drukte verbetering van de conditie van de tarwe in de VS op de markt.
Dinsdag 12:15 uur
akkerbouw graanoogst graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Zwarte Zee deal zet tarweprijs onder druk

Het hoge woord is er uit en de graandeal tussen Oekraïne en Rusland is afgelopen zaterdag verlengd. Geen verrassing zou je denken, maar de onzekerheid is nog niet helemaal opgeklaard. Al doet met name de tarwenotering een stapje naar beneden. Rusland sorteert al wel een beetje voor op acties die het land later kan nemen.
Maandag 17:15 uur
tarwe - agri graan - agri

Marktflits Granenmarkt

Soap rondom de verlenging graandeal duurt voort

De graandeal is verlengd, zo werd afgelopen zaterdag (18 maart) bekend. Dat kwam voor de markt niet als verrassing. Wat wel opmerkelijk is, is dat het nog niet duidelijk is met hoeveel dagen. Rusland houdt het op zestig dagen, terwijl het volgens Oekraïne een termijn van 120 dagen betreft.
Maandag 11:05 uur
combine tarweoogst china dorsen

Analyse Granen & Grondstof

China is op jacht op de granenmarkt

De tarwemarkt liet de afgelopen handelssessie een kleine correctie zien na de dagen met stijgende koersen. De onzekerheid over de verlenging van de graandeal blijft boven de markt hangen. China eiste ook een prominente rol op op de granenmarkt. Kopers uit het land hebben flink hun slag geslagen op de Amerikaanse markt.
17 Maart 2023
haven olie raffinaderij

Analyse Granen & Grondstof

Paniek op grondstofmarkt gaat aan graan voorbij

De financiële- en grondstofmarkten zijn behoorlijk opgeschud. De problemen bij banken in de VS en nu ook in Zwitserland roepen herinneringen op aan de financiële crisis 15 jaar geleden. Dat gaat ook aan de grondstofmarkten niet ongemerkt voorbij. Vooral olie en energieproducten maar ook metalen kregen de afgelopen dagen flinke klappen te verwerken. Aan de granenmarkt lijkt de grotendeels onrust voorbij te gaan.
16 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox