Tarweprijs

tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Rusland legt prijsplafond in de tarwemarkt

De Europese tarwemarkt is in tamelijk rustig vaartwater op het moment. Het aanbod van de goedkopere tarwe uit het Zwarte Zeegebied legt een plafond in de tarwemarkt volgens analisten. De grote prijsbewegingen op de granenmarkt komen nu uit Amerika.
Vandaag 17:31 uur
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Slapende reus op tarwemarkt wordt wakker

De tarwenoteringen kropen omhoog de afgelopen handelssessie. Fundamenteel is er niet veel veranderd in de markt maar de stemming is wat aan het schuiven volgens sommige analisten. Ook de slechte start van wintertarwe in de VS blijft een punt van zorg.
Gisteren 12:40 uur
brazilie soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Biodiesel geeft sojaprijs duwtje in de rug

Aanbod van tarwe uit Rusland en onrust in China zette afgelopen handelssessie zette de tarwekoersen op de internationale beurzen onder druk. Maïs en soja volgende een ander patroon. Droogte en een potentieel grotere vraag zorgende voor een andere stemming op de markt voor deze grondstoffen.
Eergisteren 15:05 uur
soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt krijgt een tik door onrust in China

De prijzen op de granenmarkt zetten een stap omlaag. Als gevolg van het strenge Chinese coronabeleid - en de daaropvolgende protesten - krijgen de grondstoffenmarkten een tik. Ook op de granenmarkt wordt dit gemerkt. Wat is de impact op deze markt wanneer onrust ontstaat bij één van de grootste kopers?
Maandag 17:00 uur
tarwe - agri graan - agri

Marktflits Granen & Grondstof

Voor 150 miljoen dollar aan graan naar arme landen

De Europese tarweprijs blijft relatief goed overeind, ook na de verlenging van de graandeal. De Oekraïense export loopt desondanks nog wel fors achter op vorig seizoen. Oekraïne maakte bekend met steun van een aantal EU-landen voor circa $150 miljoen aan graan beschikbaar te stellen voor landen die het hardst door droogte en honger getroffen zijn.
Maandag 11:45 uur
FrieslandCampina soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Transport de bottleneck op de granenmarkt

De graanmarkt maakt opvallende bewegingen. De Matif leverde wat in, terwijl op dezelfde dag bekend werd dat de uitvoer van graan uit Oekraïne hapert na het verlengen van de graandeal. Ook in Zuid-Amerika loopt de export niet volgens het boekje.
Vrijdag 12:10 uur
wintertarwe Agrifoto3 tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Graanhandel heeft Europa in het vizier

Goede exportverwachtingen voor Europa zorgde eerder deze week voor een opleving van de tarweprijs in Europa. Op dat opwaarts momentum vindt nu een correctie plaats volgens verschillende analisten. Verder blijft de droogte in Zuid-Amerika de markt bezig houden.
24 November 2022
graanexport

Analyse Granen en Grondstof

Amerikaanse kopers actief op de Europese graanmarkt

Europese tarwe staat in de belangstelling. Waar analisten ervan uit gingen dat verlenging van de graandeal de Europese prijzen onder zou zetten valt dat in de praktijk erg mee. Op de wereldmarkt is de tarwe uit de EU concurrerend en daar doet het aanbod van tarwe uit Rusland en Oekraïne weinig aan af. Kind van de rekening lijkt de Amerikaanse tarwe te worden.
23 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief