Tarweprijs

graan Agrifoto wintergerst

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt maakt een pas op de plaats

De tarweprijzen op de internationale beurzen hebben de afgelopen handelssessie een stap terug gedaan. De areaal- en voorraadcijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw lagen voor tarwe redelijk in de buurt van de verwachtingen van de handel. Toch ontlokte de cijfers een flinke reactie op de markt.
Eergisteren 12:20 uur
tarwe tarweoogst

Analyse Granen en Grondstof

Egypte plaatst grote order voor Franse tarwe

De tarwenoteringen op de internationale beurzen bewogen de afgelopen handelssessie zijwaarts. In Europa zorgde een record tender van Egypte voor een voorzichtige positieve stemming op de markt. In Amerika hebben handelaren de afgelopen sessie gebruikt om positie in te nemen vooruitlopend op het areaal en voorraad rapport van het USDA dat vandaag gepubliceerd wordt.
Donderdag 12:25 uur
tarwe tarweprijs

Analyse Granen en Grondstof

Koopjesjagers storten zich op de tarwemarkt

De tarwenoteringen hebben de afgelopen handelssessie na anderhalve week van daling een klein stapje omhoog gedaan. Berichten die wijzen op een aantrekkende vraag naar tarwe zijn daarvan de oorzaak. Daarnaast blijft de uitvoer van graan uit Oekraïne moeizaam. De Poolse minister van landbouw deed daar stevig uitspraken over.
Woensdag 12:15 uur
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Heeft de tarwemarkt de bodem bereikt?

De tarwenotering heeft de afgelopen handelssessie weer een stapje terug gedaan. De prijzen op zowel de Matif als de CBoT zijn naar het laagste niveau gedaald sinds eind februari. De technische indicatoren wijzen erop de een verdere daling in het verschiet ligt. Maar een markt laat zich niet voorspellen en analisten zien tekenen voor een einde van de prijsdaling.
Dinsdag 12:00 uur
tarwe Agrifoto2

Analyse Granen & Grondstof

Opnieuw moet tarweprijs euro’s toegeven

De tarweprijs op de Matif voor levering september 2023 moet maandagmiddag 27 juni opnieuw euro’s toegeven met zelfs prijzen onder de €350 op de borden in Parijs. Het wordt steeds beter duidelijk dat de graanoogst kleiner uitpakt dan vorig jaar maar dit kan de markt niet op andere gedachten brengen. In dit artikel lees je welke actualiteiten nu de grootste invloed hebben.
Maandag 16:48 uur

Marktflits Granen

Bodem nog niet bereikt op tarwemarkt

Tarweprijzen laten internationaal een forse daling zien. Op de Matif in Parijs ging in een week tijd ruim €30 van de prijs af. De bodem is daarmee waarschijnlijk nog niet bereikt. Beurshandelaren maken zich op voor een nieuwe woelige week.
Maandag 10:35 uur
akkerbouw tarwe tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt is duidelijk in mineur

De tarwekoers op zowel de Matif als de CBoT hebben de laagste stand sinds 1 maart bereikt. Voor een deel past dat in het seizoenpatroon. Tijdens de oogst staat de markt doorgaans op het laagste punt. Maar de markt schudt ook de zorgen over aanvoer problemen uit de Zwarte Zee van zich af. Daar komen dan weer wel twijfels over de economische groei voor terug.
24 Juni 2022
graan tarwe graanoogst tarweoogst Agrifoto wintertarwe

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt zit in een spagaat

Goed en slecht nieuws wisselden elkaar op de granenmarkt. Een Russische aanval op een haven in Oekraïne wakkerde de zorgen over krapte op de graanmarkt aan en dreef de tarweprijs op. Gunstig weer voor de tarweoogst een de VS en de EU had daarentegen weer een prijsdrukkende effect op de graanmarkt.
23 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief