Tarweprijs

graanoogst combine tarweoogst

Analyse Granen

De Europese tarweprijs zit nog niet zonder stoom

Ook maandag 22 juli noteerde de prijs van tarwe in Parijs weer hoger. Het zijn nog geen olympische prestaties, maar de bodem in de markt is duidelijk afgewend. Nu steeds meer tegenvallende opbrengstcijfers binnendruppelen kan de prijs kleine stapjes zetten.
Maandag 16:30 uur
tarweveld tarwe - agri tarwe

Analyse Granen

Bodem in tarwemarkt is bereikt nu klanten kopen

De Europese prijzen voor tarwe en maïs op de termijnmarkt Matif hebben deze week de bodem bereikt en veren weer op. Dinsdag sloot de Parijse handelsbeurs met groene cijfers. Ook woensdagmiddag 17 juli is er zicht op een prijsverhoging. In de VS is daar geen sprake van.
17 Juli 2024
korrelmais

Analyse Granen & Grondstof

De lucht boven graanmarkt klaart nog niet op

Prijzen op de granenmarkt zaten in de lift afgelopen handelssessie maar van harte gaat het allemaal niet. In het Zwarte Zeegebied is het onrustig maar de graanhandel lijkt er vanuit te gaan dat de gevolgen meevallen. Het weer zou voor meer stemming kunnen zorgen maar doet dat ook niet. Het spreekwoord ‘een droog jaar komt naar je toe en een nat jaar geleid van je af’ is zo alles bij elkaar ook van toepassing op de granen.
12 Juli 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Granen & Grondstof

Schip met 'geplunderd' graan aan de ketting gelegd

De onrust in het Zwarte Zeegebied neemt toe. Rusland vuurde raketten af op de haven van Odessa en Oekraïne heeft beslag gelegd op een schip beladen met graan uit Sebastopol. Copa-Cogeca verwacht voor dit seizoen de kleinste tarweoogst sinds 2018. Veel vat op de markt lijken deze berichten echter niet te krijgen.
11 Juli 2024
tarweveld wintertarwe tarwe legeren

Analyse Granen & Grondstof

Regen blijft voor problemen zorgen in Europese tarwe

Regen blijft hoe je het ook wendt of keert het kenmerk van dit groeiseizoen in West-Europa. Buien maakten aan het einde van de middag en avond snel een einde aan een zomerse dag gisteren. De natte omstandigheden zorgen nu tijdens de tarweoogst wederom voor problemen, zo meldt het Franse ministerie van Landbouw. De verwachte Franse tarweoogst zakt waarschijnlijk voor de derde keer in twintig jaar onder de 30 miljoen ton volgens het ministerie. In de VS zijn er minder zorgen over regen maar is het hitte in de weerberichten die maïstelers nerveus maakt.
10 Juli 2024
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Russische raketaanvallen krijgen geen grip op granen

De spanning in het Zwarte Zee gebied loopt verder op door de recente Russische raketaanvallen op Oekraïne. De granenmarkt reageert daar echter maar beperkt op. Gunstige omstandigheden voor de oogst van wintertarwe in het zuiden van Rusland en op de prairies in de VS hebben meer grip op de markt. Het USDA deed met het nieuwe Crop Progress-rapport ook nog een duit in het zakje.
9 Juli 2024
tarweoogst

Marktupdate Granen

Frankrijk koerst af op slechtste oogst sinds 2016

Het natte verloop van het groeiseizoen laat zijn sporen na in de tarwe in West-Europa. De tarweoogst in Frankrijk schiet volgens Intercereales en Arvalis 11% onder het tienjarig gemiddelde. In de VS is het juist droogte en een goedlopende export die de markt wat steun geeft. 
8 Juli 2024
combine

Analyse Granen & Grondstof

Onafhankelijkheidsdag VS trekt meer dan weerbericht

Tarwe op de beurs en Parijs liet gisteren een voorzichtig herstel zien. Dat de Amerikaanse beurs gesloten was hielp niet echt om wat reuring te krijgen. Oekraïne kwam met nieuwe cijfers over het vervoer op de Zwarte Zee en verder was het weer de drijvende kracht op de granenmarkt.
5 Juli 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden