Tarweprijs

maisoogst korrelmais

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

In Europa vindt de graanhandel het wel best en zien we later wel waar het schip strand als we naar de Matif kijken. Maar actie was er in de VS waar het weerbericht voor commotie zorgde. Wat verder naar het zuiden in Argentinië zijn grote zorgen over hoge ziektedruk in de maïs. Volgens de hoofdanalist landbouw van de beurs van Rosario kan de oogst nog weleens veel lager uitvallen ook na de forse neerwaartse correctie in de oogstprognose vorige week.
Vandaag 12:15 uur
akkerbouw grond Duitsland

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

De komende tarweoogst in Duitsland gaat niet meevallen. Dat verwacht althans het Duitse Raiffeisenverband. De ministeries van Landbouw in Oekraïne en Rusland gaven beide ook een 'winstwaarschuwing' voor de komende graanoogst. Volgens het Australische meteorologisch instituut is EL Niño ten einde en in Brazilië geven telers gas om de laatste soja eraf te krijgen voor de regen.
Gisteren 12:45 uur
nat neerslag

Analyse Granen & Grondstof

Aanhoudende nattigheid reden zorgen over graan

Het weer wil maar niet meewerken in Europa. Het Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) uit het VK trok daarover aan de bel. Tarweprijzen in het Zwarte Zeegebied maken een pas op de plaats, maar Rusland zag de graanexport wel een stap maken. In de VS gaat het nieuwe groeiseizoen voor maïs en soja redelijk goed van start. Over de tarwe op de zuidelijke prairies zijn wel zorgen.
Eergisteren 12:15 uur
tarwe

Marktupdate Granen

Het weer krijgt weinig vat op de Europese tarwemarkt

De Amerikaanse granenmarkt lijkt haast wel gevoeliger voor de weerberichten dan de Europese. Met het aanhoudende natte weer in Europa en een redelijk goede start van het groeiseizoen in de VS zou je dat andersom verwachten. Het Wasde-rapport van afgelopen week ijlt ook nog na. Met de opbrengstprognoses voor Zuid-Amerika slaat het USDA de plank mis volgens verschillende analisten.
Maandag 12:00 uur
zaaien china

Analyse Granen & Grondstof

China beperkt import om eigen boeren te beschermen

De april-editie van het Wasde-rapport is uit. Grote afwijkingen ten opzichte van de verwachtingen van de handel waren er niet. De toon van het rapport wordt door analisten bearish genoemd. De olifant in de kamer - wat doen de opbrengsten in Brazilië na de tegenvaller met onder andere het weer - komt amper aan bod. China zorgde voor nog wat extra druk op de granenmarkt. Het land zou namelijk importbeperkingen voor maïs instellen om de eigen landbouw te beschermen.
Vrijdag 12:05 uur
graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Rusland geeft onder druk van Egypte tarwe vrij

De twee met graan beladen schepen die aan de ketting lagen op last van de Russische autoriteiten zijn nu toch vertrokken. Daar kwam wel bemoeienis van Egypte bij kijken. De Amerikaanse opperbevelhebber in Europa waarschuwde dat Oekraïne afhankelijk blijft van munitie uit het Westen. In de VS nemen de zorgen over droogte in Kansas toe. De markt nam daarnaast een voorschot op het Wasde-rapport dat vanavond Nederlandse tijd uitkomt.
11 April 2024
tarweoogst china tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

China onzeker over productiegroei in granen

De granenmarkt deed over de hele linie een stapje terug afgelopen handelssessie. Deels lijken de berichten uit het Zwarte Zeegebied wat weg te zakken. Rustig wordt het in Rusland ook weer niet. Een groot agrobedrijf met banden met Nederland is deze week door het Kremlin genationaliseerd. China tempert ondertussen de verwachtingen voor verder groei van de agroproductie. De groeiambities lopen tegen grenzen, zo tekende een staatskrant aldaar op.
10 April 2024
tarwe - agri tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt put moed uit berichten uit Rusland

Koersen op de granenmarkt bewogen voornamelijk zijwaarts. In Parijs kreeg de markt wat steun van berichten uit Rusland. De goede stand van wintertarwe in de VS temperde daar juist de markt. De oogstprognose voor maïs in Argentinië is verlaagd, en voor de verandering komt dat niet door het weer.
9 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden