Shutterstock

Nieuws Bietencampagne

Bietencampagne start met grote verschillen

19 September 2018

De bietencampagne van Cosun is begonnen; vorige week was de eerste aanvoerweek. De verschillen in het suikergehalte zijn groot, wat onder meer veroorzaakt wordt door het wel/niet optreden van hergroei.

Als er hergroei is opgetreden, dan daalt het suikergehalte. Het gemiddelde suikergehalte kwam uit op 15,9%, met uitschieters van 14% tot 19%. Cosun verwacht dat (door de zonnige omstandigheden van deze week) het suikergehalte snel kan stijgen tot boven de 16%. Met name in Groningen liggen de gehaltes relatief hoog (om en nabij de 17,5%).

Laag tarrapercentage
Door de gunstige oogstomstandigheden zijn de tarrapercentages laag. Het gemiddelde percentage komt uit op 6,5%. Cosun meldt dat het rooien over het algemeen goed verloopt, hoewel er meer aandacht nodig is voor het rooi- en kopwerk (vanwege de bieten die hoog boven de grond groeien).

De fabrieken bij Cosun hebben (per saldo) al meer bieten verwerkt dan in de planning stond. Het bedrijf komt nog niet met cijfers over de opbrengsten, omdat daarvoor (volgens de coöperatie) nog meer cijfers nodig zijn.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Suiker

Suikerproductie EU zal dalen door moeizame teelt

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Analyse suiker

Suikerprijs heeft voorlopig weinig redenen om te dalen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox