Shutterstock

Nieuws Granen

Agrifirm verhoogt voorschot in granenpool

10 Oktober 2018 - Niels van der Boom

Agrifirm verhoogt het uit te betalen bruto-voorschot voor de deelnemers van de granenpool. De maatregel is bedoeld om de financiële positie van de telers te steunen. Na levering is reeds €100 per ton uitbetaald. Daar komt nu €60 bij.

In 2018 hebben veel bedrijven hoge kosten gemaakt (bijvoorbeeld voor het vele beregenen), schrijft de coöperatie. Echter, ook lage opbrengsten spelen een rol. De graanprijzen zijn positief en de kwaliteit is erg goed. Daardoor verhoogt het nu het bruto-voorschot.

60

euro

per ton wordt nu extra uitbetaald

Na levering is €100 per ton uitbetaald aan de deelnemers van de granenpool voor tarwe en gerst. Dit wordt verhoogd tot €160 per ton. De eindafrekening volgt begin juni 2019. Hierin wordt ook de kwaliteitswaardering meegenomen.

Rentevergoeding
Telers die deelnemen aan de pool zonder voorschot krijgen dit bedrag niet uitbetaald. Op de eindafrekening ontvangen zij een rentevergoeding van 3% op de niet-uitgekeerde voorschotten. "Zo kunnen ook deze deelnemers profiteren", aldus Agrifirm. Over afgelopen oogstjaar werd €3,10 per ton als premie uitgekeerd. Dit jaar moet dat bedrag hoger zijn.

Dit jaar betaalde Agrifirm over oogst 2017 een prijs van €152,90 per ton voor voertarwe en €155,90 voor baktarwe. De prijs van zomerbrouwgerst kwam uit op €175 per ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden