Poolprijzen graan

graan graanoogst tarweoogst Agrifoto

Nieuws Granen

Historisch resultaat voor granenpool CZAV

De nabetaling voor de graanpool van CZAV is bekend. De hectare opbrengsten vielen tegen en de prijzen zitten sinds de oogst 2021 in de lift. De coöperatie spreekt zelfs van een perfect storm op de granenmarkt. Heeft de pool daar van kunnen profiteren?
14 Juni 2022
tarwe tarweoogst Agrifoto

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Agrifirm betaalt een recordprijs uit in hun granenpools voor oogstjaar 2021, die zeker in het laatste decennia niet is gezien. De coöperatie heeft kunnen profiteren van een sterk vragende markt. Voertarwe levert €256,50 per ton. Voor baktarwe ligt dat resultaat €7,50 hoger. Vooral de bewaarders zijn afgelopen seizoen goed af. Daar lopen de prijzen op tot €337,50. Ook de brouwgerst zet sterke prijzen neer.
18 Mei 2022
graan tarwe graanoogst Agrifoto

Nieuws Granen

Voorschotprijs granen van CZAV hoogste in 9 jaar

De zuidelijke coöperatie CZAV betaalt de hoogste voorschotprijzen in 9 jaar tijd uit voor tarwe en gerst. Een prijs van €172 voor bak- en maaltarwe staat in schril contrast met vorig seizoen. Ook de voorschotten voor voertarwe en gerst liggen beduidend hoger.
19 Augustus 2021
akkerbouw tarwe tarweoogst

Nieuws Granen

Wat doet CZAV graanpool in volatiele markt?

CZAV maakte zojuist (vrijdag 11 juni) de definitieve prijzen van de graanpool bekend. De coöperatie blikt terug op turbulent jaar op de graanmarkt. Hoe presteert de CZAV graanpool in deze wispelturige markt?
11 Juni 2021
graan tarwe Agrifoto wintertarwe

Inside Graan

Profiteert graanpool Agrifirm van hoge prijzen?

Agrifirm heeft zojuist de graanpoolprijzen bekend gemaakt. De graanmarkt heeft de afgelopen maanden de weg naar boven gevonden. Heeft de graanpool van Agrifirm hiervan kunnen profiteren?
28 Mei 2021
tarwe Agrifoto2

Inside Granen

Nu profiteren van hoge tarweprijzen?

De graannoteringen zitten sinds de afgelopen herfst in de lift en staan op relatief hoog niveau. Vorige week maandag (19 april) werd een nieuwe spurt ingezet. Op de Matif is de tarweprijs opgelopen van €216,50 op 19 april naar €251,25 gisteren (woensdag 28 april).
29 April 2021
transport graan schip graantransport

Nieuws Granen

Voorschotprijs graanpool CZAV €145 per ton

De voorschotprijs van de CZAV graanpool bedraagt €145 per ton. Deze prijs geldt voor baktarwe, maal- en zomertarwe, overeenkomend met ongeveer 90% van de totale graaninname bij de Zuid-Nederlandse coöperatie.
7 Augustus 2020
gerst Agrifoto wintergerst gerstoogst

Inside Granen & Grondstof

Markt voor gerst gaat moeilijke tijd tegemoet

Na een natte herfst en winter wordt altijd meer zomergraan gezaaid. Zo ook dit seizoen, waardoor het areaal zomergerst fors is toegenomen in Nederland en Europa. Dat had niet op een slechter moment kunnen komen, nu de markt voor (brouw)gerst op zijn gat ligt. Wat mogen telers verwachten van komend seizoen?
20 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief