Woudfunding-actie PvdD

Voorkomen dat boeren natuurgrond aankopen

7 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Natuur verkopen aan jagers, boeren en speculanten brengt de toekomst van die gebieden in gevaar. Dat zegt de Partij voor de Dieren. Via crowdfunding wil de partij de natuur die geveild gaat worden aankopen. Dat is ook nog eens fiscaal aantrekkelijk stelt de beweging op haar website. 

Dieren-, natuur- en milieubeschermers moeten volgens de PvdD de handen ineen slaan om de teloorgang van de natuur te stoppen. ‘Samen gaan we proberen zoveel mogelijk van de natuur aan te kopen die Staatsbosbeheer in de uitverkoop doet.’ Op 11 mei start de veiling van de eerste stukken natuur in de omgeving van het dorp Daarle, provincie Overijssel. 

Met een woudfunding-actie die de Partij voor de Dieren een week geleden startte, komen zij in verzet. Zij menen dat gezamenlijke aankoop door natuurbeschermers de enige garantie biedt voor dieren en natuur. Het doel is om de aangekochte gebieden zo spoedig mogelijk jachtvrij te maken en zo min mogelijk in te grijpen in de natuur.
Burgers kunnen op drie manieren meedoen, waarbij in twee gevallen de fiscus voor een deel meebetaalt. Groene Ruimte zette ze op een rijtje. 

Mensen kunnen een (fiscaal aftrekbare) schenking doen waarbij de PvdD per geschonken 5 euro een m2 natuur aankoopt. De tweede mogelijkheid is dat mensen lid kunnen worden van de Partij voor de Dieren voor 20 euro per jaar. Zij ontvangen dan als welkomstgeschenk een certificaat voor 3 m2 natuur die de PvdD aankoopt. En tenslotte kunnen mensen een lening aan de partij verstrekken die in vijf jaar wordt kwijt gescholden. Met het geld koopt de PvdD natuur aan. Via een notariële akte van schenking is de bijdrage zonder drempel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, waarmee de overheid tot 52 procent van de schenking voor haar rekening neemt. Vanwege de hoogte van de notariële kosten staat deze mogelijkheid alleen open voor schenkingen groter dan 1000 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Jan 8 Mei 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10825966/Voorkomen-dat-boeren-natuurgrond-aankopen]Voorkomen dat boeren natuurgrond aankopen[/url]
Waar je zo een grote waffel voor kunt opzetten ,en zo weinig verstand.
ad akkermans 8 Mei 2013
Nee, dan kan je beter villa's bouwen in de natuur! Misschien even te rade gaan bij echtgenoot?
janneke 9 Mei 2013
was jaap ook niet een boer en jager,marrianne.
en met de verkoop van dat nep vlees hoor ik ook steeds weer boer jaap.
Frank 14 Mei 2013
Goede actie. Heb ook direct grond gekocht. Hoop dat alle jaren 70 mensen wennen aan het nieuwe geluid.
schoenmakers1 15 Mei 2013
goed bekeken van de pvdd, 3 mogelijkheden, en in alle 3 is het een soort schenking aan de pvdd, zo kunnen ze ook wel bij mij terecht!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden