Te koop voor 673 miljoen euro

Kans om cowboy te spelen op grootste ranch in VS

19 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Heb je altijd al gedroomd van een leven als cowboy in dé Stetsonstaat van Amerika? Voor een bedrag van 713 miljoen dollar – omgerekend net geen 673 miljoen euro – ben je de eigenaar van een ranch die in 206.000 hectare beslaat. Het is daarmee de grootste aaneengesloten ranch in de VS. Op 12.000 hectare worden gewassen verbouwd. Er zijn 7.500 koeien om lasso’s omheen te werpen en 500 paarden om op te rijden.

673

miljoen

euro moet Amerika's grootste ranch opbrengen

De Waggoner Ranch strekt zich uit over zes districten in het noorden van de staat Texas. Na een decennia lange familieruzie onder erfgenamen van de oprichter – W.T Waggoner – is het enorme bedrijf nu op de markt gezet. Dat schrijft de Daily Mail. De ranch telt twee locaties, enkele honderden huizen en twintig cowboykampen.

In de VS wordt de ranch betitelt als het Vrijheidsbeeld van de cowboycultuur. Baron Waggoner richtte de ranch in 1923 op. Een makelaar uit Dallas biedt het nu aan voor een zacht prijsje. Met zijn 714 miljoen dollar is het wereldwijd het duurste landgoed. Bijzonder is dat de eigendommen in ruim honderd jaar nooit zijn versnipperd.

Wie geen cowboy wil spelen kan altijd nog oliebaron of boer worden. Het landgoed telt 1.200 oliebronnen, 7.500 stuks Hereford koeien en 500 cowboypaarden. Op 23.000 acre – 12.140 hectare – worden gewassen verbouwd. Daarvoor staan genoeg trekkers en machines gereed. Als koper neem je ook een gokje. Het grootste gedeelte van de ranch is nog niet onderzocht op de aanwezigheid van olie en andere mineralen. Wellicht zit je dus op een spreekwoordelijke goudmijn.

Een aantal geïnteresseerde hebben zich inmiddels aangediend, maar er is nog niets verkocht laat de verkoper weten. Bewoners en werknemers vrezen dat oliebaronnen of andere investeerders de ranch op hun kop zullen zetten. Bekijk ook de fotoreportage.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden