Pachtprijzen niet bijgesteld

Kamervragen over bijgestelde pachtrekeningen

7 Mei 2018 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

Tweede Kamerleden Jan Middendorp en Helma Lodders (VVD) hebben vragen gesteld aan Raymond Knops (staatsecretaris van Binnenlandse Zaken) over het feit dat de pachtprijsaanpassingen niet doorgevoerd waren. Ook de rol van het Rijksvastgoedbedrijf wordt voor het voetlicht gehouden.

De schriftelijke vragen worden gesteld naar aanleiding van het bericht dat het Rijksvastgoedbedrijf nieuwe pachtrekeningen gaat sturen. Door een softwarefout waren de pachtprijzen niet bijgesteld op basis van de veranderpercentages. Dit terwijl de pachtprijzen negatief bijgesteld hadden moeten worden.

De Kamerleden zijn benieuwd of het klopt dat een softwarefout hiertoe heeft geleid, en willen weten hoe die is ontstaan. Daarbij zetten zij vraagtekens bij het feit dat dit pas bekend is geworden naar aanleiding van vragen van de Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers (BLHB).

Slechte communicatie
De BLHB gaf tevens aan dat het Rijksvastgoedbedrijf slecht communiceert. De Kamerleden van de VVD vragen zich af waarom het Rijksvastgoedbedrijf niet eerder en/of actiever heeft gecommuniceerd over de softwarefout. Ze willen dan ook dat de staatssecretaris uitgebreid ingaat op de communicatie tussen de pachters en het Rijksvastgoedbedrijf.

Ze vinden het overigens ook vreemd dat de rekening niet duidelijk en overzichtelijk is. Lodders en Middendorp zijn dan ook van mening dat een specificering van de diverse onderdelen inzichtelijk moet worden gemaakt wanneer de pachter hierom vraagt. Dat is iets waar de BLHB ook al meerdere keren om gevraagd heeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.

Meer over

Pachtprijzen
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Leonardo lll 8 Mei 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/grond/artikel/10878480/kamervragen-over-bijgestelde-pachtrekeningen][/url]
Een inzichtelijke rekening wanneer de pachter erom vraagt? Zoiets mag toch wel standaard zijn gezien de bedragen waar het om gaat. Bovendien heeft de overheid een voorbeeldfunctie (gehad).
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Grond

Nieuwe Vlaamse pachtwet steunt jonge boer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Podcast Grondcast

'Voorstel pachtwet komt er aan, dit zijn de kenmerken'

Grondcast Eelco Terpstra

'RVB wil grondportefeuille flexibel inzetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden