Aanmelden kan vanaf 1 juni

Noord-Holland verpacht 1.800 hectare grond

16 Mei 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Noord-Holland gaat 1.800 hectare agrarische percelen verpachten. De percelen zijn uiteindelijk bestemd voor provinciale doelen, maar in afwachting daarvan geeft de provincie de grond tijdelijk in pacht uit.

De inschrijving is opengesteld van 1 juni tot en met 30 juni. De gronden worden met ingang van 1 november 2018 uitgegeven. Op een interactieve kaart, die vanaf 22 mei beschikbaar is, laat de provincie zien welke gronden er dit jaar worden verpacht.

Voorwaarden
De provincie stelt wel een aantal voorwaarden aan de pachters. Het grondgebruik moet namelijk bijdragen aan de realisatie van de provinciale doelen op het gebied van duurzame landbouw, natuur en water. Een voorbeeld is dat pachters langs bouwland bijvoorbeeld bloemrijke kruidenstroken moeten aanleggen.

Daarnaast is een deel van de grond onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en/of ligt dit in gebieden met een weidevogeldoelstelling. Hier gelden extra criteria ten aanzien van het grondgebruik.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.

Meer over

Noord-Holland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden