Nieuws Rijksvastgoedbedrijf

Kamervragen over onderhoud door RVB

29 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Helma Lodders en Jan Middendorp (VVD) stellen vragen aan minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) over het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De Kamerleden ontvangen signalen dat de dienst niet of nauwelijks onderhoud pleegt aan de panden, en dat er slechte communicatie plaatsvindt richting de pachters.

"Het is vreemd dat het Rijksvastgoedbedrijf, als eigenaar van de agrarische panden, sinds 2008 slechts heel summier onderhoud pleegt", zo stellen de Kamerleden. Daarnaast wordt groot onderhoud vaak niet gedaan. De reden hiervoor zou zijn dat er onvoldoende middelen beschikbaar zijn.

De Kamerleden vragen om uitleg van Schouten en Knops en willen tevens een overzicht ontvangen van de agrarische gebouwen die in beheer zijn van het RVB. Ze vragen zich af waarom het RVB deze panden niet verkoopt, en wat de kosten en baten zijn voor het in eigendom hebben van deze panden.

Onderscheid in pachters
Ook willen zij antwoord op de vraag of het klopt dat er onderscheid wordt gemaakt in pachters die de bedrijfspanden van het RVB mogen kopen. Er zou namelijk onderscheid worden gemaakt in het feit dat pachters 1 of meerdere bedrijven voeren op een erf. De Kamerleden vinden dat hier op een duidelijke manier over gecommuniceerd moet worden.

Het RVB zou tevens bekendgemaakt hebben dat er een inventarisatie gaat plaatsvinden met betrekking tot wat er aan groot onderhoud moet plaatsvinden. Er zou ook een Europese aanbesteding plaatsvinden voor het groot onderhoud. Lodders en Middendorp vragen zich af of deze berichten kloppen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden