Shutterstock

Nieuws Landbouwgrond

Bill Gates investeert miljoenen in akkerland

2 Oktober 2018 - 2 reacties

Bill Gates, de oprichter van softwaregigant Microsoft, heeft $171 miljoen geïnvesteerd in Amerikaanse landbouwgrond. Het is in de Verenigde Staten de duurste landbouwgrondtransactie van dit jaar.

De deal gaat om 14.500 acres (ruim 5.800 hectare) in het zuiden van de staat Washington, welke aan Canada grenst. De transactie is verdeeld in 10.500 acres geïrrigeerde landbouwgrond en 3.900 acres grasland. Het is nog niet bekend wat Gates met de grond gaat doen. Van de Microsoft-oprichter is bekend dat hij ook duizenden acres landbouwgrond bezit in de staten Georgia en Florida.

Populaire investering
Landbouwgrond is de laatste jaren een populair investeringsobject voor diverse Amerikaanse miljonairs. Met de grond strijken zij soms jaarlijks honderdduizenden dollars landbouwsubsidie op. Dit tot grote ergernis van sommige Amerikaanse boeren en burgers.

Zij vinden dat de subsidies niet toebehoren aan miljonairs. Bill Gates is de op 1 na rijkste persoon ter wereld, met een geschat eigen vermogen van $98,9 miljard.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
echt zo? 2 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grond/artikel/10880105/bill-gates-investeert-miljoenen-in-akkerland]Bill Gates investeert miljoenen in akkerland [/url]
Amerika en landbouwsubsidies? Ik dacht dat Amerika tegen subsidies was en voor vrijhandel.
Kjol 3 Oktober 2018
In the US hebben de landbouwers het niet slechter dan in de EU, de Farmbill geeft veel zekerheden, ook is de cropinsurance veel beter geregeld dan in de EU en zeker beter dan in NL.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Grond

Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

Nieuws Grondmarkt

3.000 hectare cultuurgrond op de tocht voor woningen

Achtergrond Grond

Prijs bouwland stijgt door, gras maakt pas op de plaats

Nieuws Kadaster

Overheid grijpt minder vaak naar onteigening

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief