Bill Gates

koeien Verenigde Staten

Nieuws Grond

Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

Amerikaanse miljardairs mogen graag hun vermogen steken in het aankopen van grond. Vooral ranches en bossen zijn populair bij ondernemers. The Land Report stelt jaarlijks een lijst samen van de honderd grootste grondeigenaren. Daar komt ook boer Bill Gates prominent in naar voren.
11 Januari 2022
Neutral

Nieuws melk

Bill Gates investeert in klimaatneutrale melk

Microsoft-oprichter Bill Gates investeert in klimaatneutrale, biologische melk. Hij doet dat via een investeringsvehikel dat deelneemt in melkverwerker Neutral in de Amerikaanse deelstaat Oregon.
29 Oktober 2021
Bill Gates

Achtergrond Grondmarkt

Hoe Bill Gates de landbouw in de VS verandert

Vanuit het niets is de medeoprichter van Microsoft en miljardair Bill Gates opgeklommen tot de grootste boer in de Verenigde Staten. Dat schrijft het blad The Land Report. Uit hun onderzoek blijkt dat zowel Gates' eigen ondernemingen als de Bill & Melinda Gates Foundation stilletjes duizenden hectares landbouwgrond hebben gekocht.
19 Januari 2021
financieel valuta dollar biljetten

Nieuws Landbouwgrond

Bill Gates investeert miljoenen in akkerland

Bill Gates, de oprichter van softwaregigant Microsoft, heeft $171 miljoen geïnvesteerd in Amerikaanse landbouwgrond. Het is in de Verenigde Staten de duurste landbouwgrondtransactie van dit jaar.
2 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief