Shutterstock

Nieuws Grond

Friesland biedt 450 hectare pachtgrond aan

7 Januari 2019 - Kimberly Bakker - 2 reacties

De provincie Friesland biedt vanaf maandag 7 januari diverse percelen landbouwgrond in pacht aan. In totaal gaat het om bijna 450 hectare grond. Dat meldt de provincie middels een persbericht.

Het gaat vooral om gronden die de provincie voor provinciale projecten of programma’s aankocht en voormalige BBL-gronden. "Wij willen deze gronden openbaar, transparant en op een duurzame wijze in pacht uitgeven", zo staat in het persbericht van de provincie. Daarom wordt de pachtprijs per hectare vooraf vastgelegd.

Duurzaamheidsscore is bepalend
De potentiële pachters hebben de mogelijkheid zich te onderscheiden door een duurzaamheidsscore. Bij elk certificaat dat een inschrijver kan aantonen, krijgt men punten. Hoe meer duurzaamheidscertificaten (zoals Skal, Veldleeuwerik of Foqus planet), hoe meer kans hij maakt. Aan de hand van de hoogte van de totale score wordt bepaald wie de pachter wordt, mits diegene ook aan de inschrijfvoorwaarden voldoet. 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via pachtgrond.frl. Daar kunnen ook de prijs, omschrijving, kaart en inschrijf- en gebruiksvoorwaarden van de verschillende objecten gevonden worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
goos 9 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grond/artikel/10880968/friesland-biedt-450-hectare-pachtgrond-aan]Friesland biedt 450 hectare pachtgrond aan[/url]
Zal weer een flink hoge pachtprijs worden, ik doe in iig niet mee aan deze grondspeculatie ,laat ze het maar inzaaien met een groenbemester in het kader van groen en duurzaam.
Berry 9 Januari 2019
Pachtprijs zal niet hoger gaan. Telers raken zich er meer bewust van dat ze ook nog wat moeten verdienen op de grond. Sommigen zijn dat de afgelopen jaren vergeten mee te nemen in hun berekening.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Grond

Nieuwe Vlaamse pachtwet steunt jonge boer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Podcast Grondcast

'Voorstel pachtwet komt er aan, dit zijn de kenmerken'

Grondcast Eelco Terpstra

'RVB wil grondportefeuille flexibel inzetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden