Shutterstock

Nieuws Grond

Noord-Holland gaat 1.700 hectare verpachten

17 April 2019 - Kimberly Bakker

De provincie Noord-Holland meldt woensdag 17 april dat het van 1 november 2019 tot en met 31 december 2020 maar liefst 1.700 hectare gaat verpachten. Dat schrijft de provincie in een persbericht.

De provincie Noord-Holland schrijft dat het voor de periode 1 november 2019 tot en met 31 december 2020 weer landbouwgrond gaat verpachten. Het gaat om 1.700 hectare. Deze gronden worden tijdelijk verpacht in de afwachting van verkoop, het ontwikkelen natuur of de aanleg van diverse wegen.

Meerdere voorwaarden
Het pachten van deze gronden kan alleen onder strenge voorwaarden. Zo moeten de pachters rekening houden met de natuur; bijvoorbeeld door langs bouwland bloemrijke kruidenstroken aan te leggen. Ook wordt de voorkeur gegeven aan boeren die in het bezig zijn van certificaten op het gebied van duurzame landbouw. 

De percelen die onder Natuurnetwerk Nederland (NNN) vallen, hebben weer andere eisen. Hier mag bijvoorbeeld geen gebruik worden gemaakt van kunstmest. Ook moet op sommige gronden gezaaid worden met een speciaal mengsel, om zodoende weidevogels, insecten en/of vlinders aan te trekken. 

Agrarisch ondernemers die interesse hebben, kunnen vanaf 1 mei 2019 op de website kijken om welke gronden het gaat. Ook worden daar de eisen voor de verschillende gronden gepubliceerd. Aanmelden voor gronden kan van 1 mei tot en met 31 mei.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden