Opleving varkensprijs getemperd in mei

shutterstock
Varkens & Voer

Marktdossier Mei 2021

De varkensprijs vond een weg naar boven, maar door uitval van slachtdagen vanwege feestdagen werd de prijsstijging getemperd. De weersomstandigheden worden wel beter en er wordt verwacht dat de prijsopleving verder doorzet.

31 Mei 2021

Varkens

Biggenmarkt krijgt nog niet de geest van zonnig weer

Er valt weinig spannends te beleven op de biggenmarkt. De markt is onveranderd en de biggenprijs muteert deze week dan ook zijwaarts.
28 Mei 2021

Varkens

Straalt de zon ook op de varkensmarkt?

De vraag naar varkens is nog altijd niet denderend en door de gebroken slachtweek vanwege de feestdagen overtreft het aanbod de vraag. Bieden de weersvoorspellingen voor de komende week een beter vooruitzicht?
28 Mei 2021

Varkens

Deense varkensstapel in april het grootst in 14 jaar

Deense varkenshouders hielden op 1 april dit jaar flink meer varkens dan een jaar eerder. Er was sprake van groei in zowel het aantal zeugen als vleesvarkens. Hoe sterk was de groei precies?
27 Mei 2021

VARKENS

Chinese varkensprijs deze week verder omlaag

De varkensprijs in China staat nog altijd onder druk. Ook de noteringen op de termijnmarkt zakken mee naar beneden. Voor de levermaand september is de prijs ten opzichte van vorige week donderdag opnieuw met 5% gedaald.
27 Mei 2021

Varkens

Afrikaanse varkenspest in nieuw Duits gebied

Het aantal gevonden zwijnen met Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland ligt over de periode van 18 tot en met 25 mei hoger dan eerder gemeld. In deze 7 dagen zijn geen 17 AVP gevallen vastgesteld, maar 28. Ook werden er besmette dieren gevonden buiten de oorspronkelijke kernzones.
26 Mei 2021

Varkens

Optimisme op Duitse varkensmarkt getemperd

Ondanks het positieve segment op de varkensmarkt medio vorige week - na de forse verhoging van de VEZG-notering - is de stijging van de Duitse varkensprijs tot stilstand gekomen.
26 Mei 2021

Varkens

Zit varkenssector Brazilië nog steeds in groeispurt?

De Braziliaanse varkenssector is de afgelopen tijd fors gegroeid, waarbij het exportvolume diverse maanden records heeft gebroken. Groeit de sector nog steeds en wat zijn de toekomstperspectieven?
25 Mei 2021

Varkens

Biggenprijs zet na stabiele periode toch verhoging in

Het sentiment op de biggenmarkt zet stappen vooruit. De handel verloopt minder stroef en biggen zijn goed gevraagd. Vorige week was er nog geen ruimte voor verhoging voor de DCA BestPigletPrice, maar daar komt deze week verandering in.
25 Mei 2021

Varkens

Varkensvleesexport EU scoort beter dan verwacht

De Europese varkensvleesexport is over het eerste kwartaal flink gegroeid, zowel in volume als in waarde. Eerder dit jaar werd nog een daling verwacht, vanwege Duitse exportbelemmeringen en een vermeende lagere Chinese kooplust.
21 Mei 2021

Varkens

Varkensprijs knort zich een weg naar boven

De veranderingen in de varkensprijzen laten deze week een divers beeld zien. Hoe zijn de verwachtingen naar volgende week toe in de voorlopig laatste week met 4 slachtdagen?
21 Mei 2021

Varkens

Ruimer aanbod drukt Chinese varkensprijs fors

De prijzen op de Chinese varkenstermijnmarkt moesten vandaag (woensdag 19 mei) opnieuw een flinke veer laten. De noteringen daalden 5% tot het laagste niveau sinds januari. De markt lijkt steeds meer signalen op te vangen over een groeiend varkensaanbod in de tweede helft van het jaar.
20 Mei 2021

Vietnam

Auto- en staalproducenten gaan varkens fokken

De door Afrikaanse varkenspest (AVP) flink geraakte Vietnamese varkensstapel is bezig aan snel herstel. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Grote industriële partijen investeren volop in de varkenshouderij. Vietnam was over kwartaal 1 nog nummer 6 export bestemming voor Europees varkensvlees.
20 Mei 2021

Melk

Duitse melkaanvoer lager, in Italië iets hoger

De Duitse melkaanvoer bleef over maart achter bij vorig jaar. Net als in de omringende landen speelde het koele weer waarschijnlijk een rol. De melkflush komt later op gang. Italiaanse veehouders produceerden in maart 2021 iets meer melk dan het jaar ervoor.
19 Mei 2021

Varkens

Duitse varkensprijs fors hoger, optimisme regeert

De Duitse varkensprijzen hebben woensdagmiddag een flinke stap naar boven gezet. Nadat de prijs vorige week al met €0,04 werd verhoogd viel de stijging deze week nog groter uit. De markt voelt, ook voor de komende weken, optimistisch aan.
19 Mei 2021

melk

Runderslacht raakt steeds verder achterop

Het aantal in Nederland geslachte runderen lag ook in april op een laag niveau. Het hele jaar worden er al weinig koeien voor de slacht aangeboden. De prijzen noteerden ondanks het krappe aanbod  vrij stabiel.
17 Mei 2021

Varkens

Vriendelijker biggenmarkt geen reden verhoging

Ondanks dat de vraag naar biggen zich weer in positief vaarwater bevindt, is dat voor de handel nog geen reden om de DCA BestPigletPrice te verhogen. Waarom?
14 Mei 2021

Varkens

Varkensprijs zet ondanks gebroken week stijging in

De varkensmarkt begint weer wat lucht te krijgen en het sentiment slaat om. De Duitse varkensprijs begon eerder deze week al aan een opmars en ook de DCA Beursprijs, die vorige week al een voorzichtige plus liet zien, vindt deze week ruimte voor een verdere verhoging.
12 Mei 2021

Varkens

Duitse varkensprijs begint aan opmars

Het sentiment op de Duitse varkensmarkt verbetert. De koopinteresse naar slachtrijpe varkens neemt toe en de varkensprijs zet een stapje omhoog.
10 Mei 2021

Varkens

Vindt biggenexport de bodem na stroeve weken?

De afgelopen weken zakte de Nederlandse biggenexport fors terug. Inmiddels trekt de vraag weer aan en loopt de export een stuk gemakkelijker. Wat betekent dit voor de BestPigletPrice van deze week?
10 Mei 2021

Varkens

Varkensvleesexport VS breekt records

De export van Amerikaans rood vlees sloot het eerste kwartaal van 2021 piekend af. Zowel de export van rundvlees als van varkensvlees zijn over maart gestegen en exportwaarden bereikte zelfs een nieuw maandrecord. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de US Meat Export Federation (USMEF).
7 Mei 2021

Varkens

Sprankje positiviteit te bespeuren op markt

De stemming op de varkensmarkt verbeterd gestaag. In Duitsland zijn er geen grote overhangen meer en ook op de Nederlandse markt is er sprake van wat positiviteit. Daarentegen is de vleesafzet nog altijd beperkt. Met de feestdagen om de hoek wordt daar mogelijk extra stimulans aan gegeven.
7 Mei 2021

Melk

DCA Melkvee Index: rendement stabiel

Het rendement van melkveebedrijven toonde na de stijgingen in de eerste 3 maanden van het jaar over april een vrij stabiel beeld. De index zakte licht terug van 103,2 punten in de eerste week van april naar 100,6 punten in week 17.
7 Mei 2021

varkens

'Groei varkensstapel China gaat vleesmarkt drukken'

In haar kwartaalupdate over de varkenssector heeft de Rabobank gehint op een versnelde groei van de Chinese varkensstapel vanaf komende zomer. Dit zal in de toekomst leiden tot meer druk op de Europese vleesmarkt. Zover is het echter nu nog niet.
5 Mei 2021

Varkens

Denen exporteren minder en slachten meer

De Denen hebben over de eerste 3 maanden van het jaar meer varkens geslacht dan vorig jaar. Dit vanwege een grotere varkensstapel en een ruimer aanbod slachtvarkens. De exportcijfers van levende varkens lag namelijk beduidend lagers, zo blijkt uit de Deense statistieken.
4 Mei 2021

varkens

Rendement varkens in april onder druk

Het rendement in de Nederlandse varkenshouderij liet in april een daling zien ten opzichte van maart. Zowel in de vleesvarkenshouderij als op vermeerderingsbedrijven stonden de marges onder druk. Directe oorzaken zijn druk op de vleesvarkensmarkt en gestegen voerprijzen.
3 Mei 2021

Varkens

Biggenprijs nog steeds wat onder druk

De biggenmarkt kampt momenteel nog steeds met een beperkte export vanwege een getemperde vraag. De totale Nederlandse biggenexport loopt behoorlijk achter op vorig jaar. Vooral losse koppels staan wat onder druk. Wat doet de notering deze week?