Nutella-tax van de baan

Palmolie-gate loopt af met een sisser

13 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Nog voor de rel rondom de voorgestelde Franse palmoliebelasting een hoogtepunt kon bereiken is deze alweer verdwenen. De Franse senaat kon zich niet vinden in de zogenaamde Nutella-tax, waarmee de import van palmolie weer zonder belemmeringen door kan gaan, aldus the Jakarta Post.

De lokale Indonesische palmolie-exporteurs krijgen niet te maken met handelsbarrières als ze de Franse markt willen betreden. Dit volgt op het nieuws dat de Franse senaat het voorstel verworpen heeft dat de importheffing op palmolie moest gaan verdriedubbelen, zegt adjunct-handelsminister Bayu Krisnamurthi.

De Franse senaat heeft de regels verworpen die over 2013 de importheffingen op palmolie van 100 euro zou verhogen naar 400 euro.

Het voorstel werd spottende de "Nutella belasting" genoemd en werd geïntroduceerd vanwege zorgen over de gezondheid in verband met de consumptie van palmolie.

"In de toekomst  blijven we samenwerken met belangrijke aandeelhouders, inclusief leveranciers van  palmolie aan Europa", zegt Bayu. Eerder nam hij deel aan een open debat over palmolie georganiseerd door het Franse Parlement. 

Los daarvan heeft de directeur van de vereniging van Indonesische Palmolie producenten  voorgesteld om een palmolie council op te zetten om de zorgen rondom palmolie export weg te nemen bij grotere importeurs, waaronder Europa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden