Angst voor plantaardige olie

Bulgaren scheiden zuivel van nep-zuivel

8 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

Op 31 december is er in Bulgarije nieuwe regelgeving in werking getreden met betrekking tot de zuivelverwerking, zo meldt Novinite.

Onder de nieuwe regelgeving mag een bedrijf niet zowel zuivelproducten als de zogenaamde imitatieproducten, die plantaardige oliën, bevatten produceren.

Zuivelproducten en "imitatie" producten die zuivel bevatten moeten ook in de supermarkt voortaan in verschillende schappen gezet worden. Tevens moeten ze makkelijk uit elkaar kunnen worden gehouden aan de hand van de verpakking.

Miroslav Naydenov, de Bulgaarse minister van landbouw, legt uit dat de nieuwe wetgeving het doel heeft de consument te beschermen.

Hij zegt dat plantaardige vetten, met name palmolie, schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en dat mensen zich ervan bewust moeten zijn wat ze opeten.

De wetgeving stipt ook aan wat de kenmerken zijn van zuivelproducten, zoals kaas, gele kaas, yoghurt etc.

Een bedrijf mag niet zowel het een als het andere product produceren, maar mag wel omwisselen van het ene naar het andere product. Dat mag echter maar een keer in de zes maanden en met goedkeuring van het Bulgaarse bureau voor voedselveiligheid.

Eigenlijk had de wetgeving al per oktober in werking moeten treden, maar daar stak de Europese Commissie een stokje voor. Nu treedt de wetgeving pas dit jaar in werking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden