Fabrieken in de verkoop

Canadese Saputo stopt met kaas in EU

26 Februari 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het Canadese Saputo, de nummer 12 zuivelverwerker in de wereld, stopt met de activiteiten in Duitsland en Engeland. Het bedrijf ziet geen mogelijkheden om winst te maken en doet daarom beide fabrieken in de verkoop. 

Saputo maakte maandag bekend de kaasfabriek in het Duitse Heiden te gaan sluiten. Tevens gaat het bedrijf een 30-daags traject in om ook zijn fabriek in het Engelse Newcastle Emlyn te sluiten. De twee fabrieken werden aangekocht in 2006 en 2007. De Duitse fabriek is gespecialiseerd in Italiaanse speciaalkazen voor de retail, terwijl de Engelse fabriek vooral Mozzarella produceert voor de food industrie. 

Sinds de aankopen van de bedrijven heeft Saputo geprobeerd om de Europese markt binnen te dringen en meer grip te krijgen op de markt. De afgelopen jaren waren een leerzame en uitdagende ervaring. Vandaag de dag zijn de Europese onderdelen echter niet winstgevend genoeg en ziet het bedrijf ook geen kansen op de korte en middenlange termijn om de zaken winstgevend te maken. Dit zorgt ervoor dat Saputo besloot over te gaan tot het sluiten van de Duitse fabriek en het in gang zetten van de sluiting van het Britse onderdeel.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden