Saputo

saputo

Nieuws Melk

Saputo moderniseert én sluit zuivelfabrieken

De Canadese zuivelreus Saputo trekt een bedrag van bijna €150 miljoen uit om een aantal fabrieken in de VS en Australië te moderniseren en uitbreiden. Ook wil het andere vestigingen sluiten. Doel van dit alles is om een sterkere positie te krijgen in het supermarktschap en dus beter te kunnen concurreren.
9 Februari 2022
A2 melk

Nieuws Melk

Nieuw-Zeelands A2-melk mogelijk in andere handen

De Nieuw Zeelandse A2-Milk Company komt mogelijk in andere handen, zo melden diverse media in het land. Het bedrijf heeft een paar slechte jaren achter de rug en zit dringend om nieuwe successen verlegen, maar die willen niet komen. Naar verluid behoort het Canadese Saputo tot de geïnteresseerden.
28 Januari 2022
saputo

Nieuws Melk

Tegenvallend tweede kwartaal voor Saputo

De Canadese zuivelreus Saputo heeft een tegenvallend tweede kwartaal achter de rug. De omzet bleef nagenoeg stabiel, maar de winst was meer dan 40% lager dan in dezelfde periode van 2020. Opstartproblemen na de coronalockdown en logistieke sores waren de voornaamste oorzaken.
5 November 2021
saputo

Nieuws Overname

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

De Canadese zuivelverwerker Saputo heeft vandaag (5 juli) bekendgemaakt om de Britse kaasproducent Wensleydale Dairy over te nemen. De overname wordt naar verwachting deze maand (juli) afgerond.
5 Juli 2021
melkveebedrijf koeien

Achtergrond Zuivel

Dit is de melkveehoofdstad van Amerika

Dat wat Las Vegas is voor de gokindustrie, is Tulare voor de melkveesector. Deze slaperige plek ergens in het midden van Californië telt by far de meeste koeien en kan daarmee met recht de melkveehoofdstad van de Verenigde Staten worden genoemd. De economie drijft hier letterlijk op melk. 
14 Augustus 2019
strategie bedrijfsvoering risicomanagement Boerenbusiness

Nieuws Bedrijfsovername

Canadese zuivelreus keert terug naar Europa

De Britse melkverwerker Dairy Crest is definitief overgenomen door het Canadese Saputo. Het bod van $1,7 miljard is door de aandeelhouders geaccepteerd.
3 April 2019
Brexit Engeland Groot Brittannie

Nieuws Bedrijfsovername

Wordt grote Britse melkfabriek Canadees?

De Canadese zuivelgigant Saputo meldt Dairy Crest uit Groot-Brittannië te willen overnemen. Het bedrijf heeft $1,3 miljard voor de Britse zuivelaar over. Het is aan de aandeelhouders van Dairy Crest om dit bod nu te accepteren, of niet.
22 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden