Bod van 476 miljoen dollar

Saputo wil Australische Warrnambool overnemen

13 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Canadese kaas en boterproducent Saputo bereidt zich voor op een overname van het Australische Warrnambool Cheese en Butter. Het bedrijf kan rekenen op steun van het grootste private zuivelbedrijf van Australië. Dit meldt The Australian.

Ter voorbereiding op een overname van Warrnambool heeft Saputo het belang in de Australische zuivelcoöperatie uitgebreid van 21,392 procent tot 26,445 procent. Eerder vergrootte het Canadese bedrijf het aandeel in Warrnambool al van ongeveer 18 procent tot 20,141 procent en 21,392 procent.

Het doel van Saputo is om volledig eigenaar te worden van Warrnambool. Het bedrijf heeft 476 miljoen dollar geboden om meer dan 90 procent van de aandelen in handen te krijgen. Ongeveer 30 tot 40 procent van de aandelen van Warrnambool is in handen van melkveehouders in Victoria, een provincie in het zuidwesten van Australië.

Naast Saputo heeft ook Murray Goulburn, een van de grootste zuivelcoöperaties van Australië, interesse in Warrnambool. Het Canadese bedrijf kan echter rekenen op steun van United Dairy Power (UDP), de grootste private zuivelverwerker van Australië. Volgens UDP biedt een buitenlandse eigenaar de regio meer kansen dan een coöperatieve structuur die volgens UDP slechte bedrijfsplannen gebrek aan visie hebben.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden