Amalthea zelfstandig bedrijf

ZLTO verkoopt aandelen geitenkaas

17 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De overname van Zijerveld door FrieslandCampina betekende het einde van de exclusieve samenwerking tussen Amalthea en Zijerveld. Nu verandert er nog meer. Zowel de coöperatie Amalthea als wel ZLTO hebben hun aandelen verkocht aan Joop de Groot. Deze is vanaf nu de enige aandeelhouder.

Geitenkaasproducent Amalthea gaat voortaan verder als een zelfstandig bedrijf wat alle melk van de leden van de coöperatie Amalthea blijft afnemen. Joop de Groot wordt de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Zowel ZLTO als de coöperatie Amalthea verkochten de aandelen aan hem. "Voor leden van de coöperatie is er een meerjarige garantie van melkafname tegen een bovengemiddelde melkprijs."

De veranderingen bij Amalthea zijn het gevolg van Europese mededingingsregels. Eerder deed het bedrijf namelijk exclusief zaken met Zijerveld, maar toen die werd overgenomen door FrieslandCampina moest van de Europese Commissie die samenwerking stoppen. Zijerveld blijft wel een belangrijke afnemer van geitenkaas.

Cees Verstijnen blijft algemeen directeur van de kaasproducent, maar De Groot gaat zich concentreren op de commerciële activiteiten. Eerder was De Groot actief in het bestuur van de Kamer van Koophandel en voorzitter van de Raad van Handel, Industrie en Dienstverlening in Bodegraven.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden