Broeckx kandidaat RvC

Coöperatie CRV krijgt een Belgische voorzitter

28 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie CRV krijgt een Belgische voorzitter. De raad van commissarissen van de fokkerijorganisatie heeft Peter Broeckx, melkveehouder in het Belgische Dessel, voorgedragen als nieuwe voorzitter. Doordat de raad van commissarissen het beleid van de directie controleert, wordt Broeckx hiermee in feite de hoogste baas van CRV. Op de vergadering op 12 maart heeft de ledenraad het laatste woord over zijn benoeming.

Broeckx is  één van de grondleggers van CRV

Broeckx volgt Kees Gorter op, die in september vorig jaar na een half jaar voorzitterschap al aftrad. De melkveehouder uit Makkinga had een, zoals dat netjes heet, 'groot verschil van inzichte met de overige commissarissen over de wijze waarop de besluitvorming en controlerende taken binnen de raad moet plaatsvinden.'

Met Broeckx wordt dit risico zo goed als zeker niet gelopen. In 1998 werd hij voorzitter van de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging (VRV). Uit de samenwerking tussen VRV en de Nederlandse coöperatie CR Delta ontstond het huidige CRV. Broeckx is daarmee één van de grondleggers van CRV, waar hij tussen 2002 en 2007 al vicevoorzitter van de Raad van commissarissen was, zo staat in de verklaring van CRV.

Ook was Broeckx van 2005 tot 2013 de eerste Ondervoorzitter van de Boerenbond, de Belgische belangenorganisatie voor boeren en tuinders. Ook is hij voorzitter van de VLAM (Vlaamse Agro en Visserij Marketing). Sinds 2007 is hij voorzitter van dit agentschap en geeft hij richting aan promotie en exportbegeleiding in de agrarische sector.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CRV
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden