Ook Vion verhoogt fors

Varkensprijzen maken zich los van Duitsland

9 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkensprijs van Vion stijgt in week 24 naar 1,45. Dit betekent dat de slachterij een verhoging van vier cent heeft doorgevoerd in vergelijking met week 23. Hiermee wordt de opwaartse beweging van de beursprijs gevolgd.

1,45

euro

is de varkensprijs van Vion in week 24

Op de verhoging van vier centen die de beursprijs voor week 24 doorvoerde, is enigszins argwanend gereageerd. De vrees was dat het een te grote stap in één keer was die wellicht niet terug kon worden verdiend door de slachterijen. Met de verhoging die Vion doorvoert, blijkt de weerstand mee te vallen. Wel is het zo dat Vion in week 23 geen verhoging doorvoerde, tegen een plus één van de beursprijs. Over een periode van twee weken is de beursprijs dus vijf centen gestegen terwijl de Vion-notering vier cent is opgelopen. Bovendien onttrekken de Nederlandse notering zich met deze verhogingen aan de Duitse prijs, die over dezelfde periode drie cent duurder is geworden.

Hoewel de prijsstijging insinueert dat de weerstand tegen de grote stap omhoog meevalt, blijken slachterijen wel moeite te hebben met neerzetten van een prijs. Vion kwam later dan normaal met de notering en Hilckmann, die normaal de vrijdag voorafgaande aan de nieuwe week de prijs bekend maakt, heeft nog altijd geen notering gepubliceerd voor week 24. Als reden voor de vertraging grijpt Hilckmann de zeer ondoorzichtige vleesmarkt aan.

Hoewel de Nederlandse prijzen sinds week 22 een ander verloop kennen dan de Duitse, blijft het beeld van de varkensmarkt positief. Henry Dunnink liet via twitter weten dat het mooi weer de vraag naar varkens stuwt, maar dat het aanbod aan het verkrappen is. Dunnink verwacht dat de Duitse notering dan ook met drie tot vijf cent verhoogt voor week 24/25. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden