Bedrijfsnieuws Vion Food Group

slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse tak Vion voert druk op varkensmarkt op

De Duitse tak van Vion hanteert vanaf vandaag (14 oktober) een 'Hauspreis' en wijkt daarmee af van de stabiele VEZG-notering. Een verlaging is volgens het vleesconcern niet meer af te wenden.
14 Oktober 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensprijs

Vion skipt Duitse prijs uit garantiesysteem

Vion heeft de Duitse varkensprijs (VEZG) uit het prijsindesgarantie-systeem (PIG) geschrapt. De slachterij ziet zich hiertoe genoodzaakt, omdat de prijszetting op de Duitse varkensmarkt een eigen leven is gaan leiden en niet correspondeert met andere landen. Deelnemende leveranciers heeft Vion vanmiddag hierover per brief geïnformeerd.
20 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Rundvlees

Biologische tak Vion nu ook actief in rundvlees

De Groene Weg start een keten voor biologisch rundvlees. Daarmee breidt de biologische tak van Vion hun productie naar een derde keten uit. Op het moment wordt het overgrote deel van de kalveren die in de biologische sector geboren worden binnen de reguliere veeteelt verkocht. De groene weg geeft aan dit te willen veranderen.
20 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion Food Group

Miljoeneninvestering Vion in Duitse vleesverwerking

Vion Food Group heeft bijna €50 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de rund- en varkensvleesproductie van de locatie in het Duitse Altenburg. Onder de noemer Regio-Express wil het Nederlandse vleesconcern met de vleesafzet inspelen op de trend naar meer regionaal vlees, die Vion zowel onder consumenten als in de retail waarneemt. 
17 Augustus 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Vion verliest fors aantal varkens in Duitsland

De grote Duitse slachters hebben in 2021 minder varkens verwerkt dan in 2020. Met name Vion zag het aantal verwerkte varkens fors dalen.
24 Mei 2022
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

De varkensmarkt bevindt zich nog altijd in lastig vaarwater. De historisch gezien lage slachtaantallen ten spijt, de vleesafzet blijft moeizaam. Toch noteren de meeste partijen onveranderd. Wat doet Vion Duitsland?
18 Mei 2022
export graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Verschil Nederlandse en Duitse varkenspijs loopt op

De varkensmarkt is onder druk komen te staan. De vleeshandel heeft duidelijk vaart verloren en het aanbod is, afgemeten aan de beschikbare slachtcapaciteit, momenteel vrij ruim.
13 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief