Bedrijfsnieuws Vion Food Group

Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion doet water bij de wijn in Duits loondispuut

Vion Duitsland en vakbond NGG hebben een akkoord bereikt in het loondispuut van de slachterijmedewerkers. Met het akkoord ziet Vion de loonkosten wel flink oplopen.
22 September 2023
ForFarmers FrieslandCampina Vion

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Wanneer we de resultaten van de grootste slachter, melkverwerker en voerleverancier in ons land naast elkaar leggen, dan valt op dat die alles behalve rooskleurig zijn. Het betreft Vion, FrieslandCampina en ForFarmers; drie agroreuzen die ieder afzonderlijk hard worden geraakt door de krimp van de veestapel en zodoende noodgedwongen moeten reorganiseren. Daarbij speelt ook de krimpende Duitse markt een negatieve rol in de resultaten. Tevens valt op dat kleinere branchegenoten in het voer, vlees en de zuivel ogenschijnlijk minder vatbaar zijn voor de teruglopende dieraantallen. Hoge bomen vangen veel wind.
30 Augustus 2023
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion geeft duidelijk signaal af en verlaagt varkensprijs

Dat de druk op de varkensmarkt toenam, werd eind vorige week al duidelijk. Nu komt dit ook tot uiting in de notering van Vion die voor het eerst sinds de jaarwisseling een stap terug zet.
24 Juli 2023
Vion Food Group

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Vion en Danish Crown starten samenwerking een samenwerking om runderen te slachten in Noord Duitsland, zo schrijft Vion in hun persbericht. Directeur van Vions Noord-Duitse afdeling Zucht-Nutzvieh geeft aan blij te zijn dat ze slachtcapaciteit aan kunnen blijven bieden in Noord-Duitsland.
13 Juli 2023
Vion Food Group Ronald Lotgerink

Interview Lotgerink en Klimp

CEO Vion: 'Beter de pijn nemen, dan doormodderen'

Dat het resultaat onder de streep op een verlies van €108 miljoen neerkomt, verdient volgens de top van Vion een paar stevige nuances. De angel van het probleem is met name de Duitse varkensmarkt, maar er wordt hard gewerkt om het tij te keren. Zwarte cijfers zijn volgens CEO Ronald Lotgerink en CFO Tjarda Klimp niet ineens heel ver weg. 'Met de stevige herstructurering in Duitsland en eenmalige last van €63,5 miljoen hebben wij nu de pijn genomen en kunnen we weer vooruit', aldus de topman.  
29 Juni 2023
Vion Food Group

Nieuws Jaarcijfers 2022

Vleesverwerker Vion opnieuw in de rode cijfers

Voor vleesverwerker Vion is 2022 een jaar om snel te vergeten. De jaarcijfers tonen namelijk een flinke onbalans tussen de baten en de kosten. Hoewel het onderliggend iets beter ging als in 2021 toen eveneens een stevig miljoenverlies moest worden geïncasseerd, noteert het resultaat onder de streep een verlies van ruim €100 miljoen. Een groot deel hiervan valt toe te schrijven herstructurering en afwaardering. Dit als gevolg van flinke tegenwind op de Duitse markt.
29 Juni 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Vion verhoogt extra, biggenprijs is uitgeplust

Vion verhoogt de varkensprijs deze week alsnog, nadat de notering vorige week ongemoeid werd gelaten. Ondertussen vlakt de biggenmarkt af, ondanks de verder oplopende varkensprijzen.
19 Juni 2023
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion gaat niet mee in stijgende varkensmarkt

De hogere Duitse varkensprijs en DCA Beursprijs wordt deze week niet opgevolgd door Vion. De afvlakkende prijsbeweging is een telleurstelling voor leveranciers van Vion die door de inkopers soms informeel al een verhoging van de roepprijs en toeslagen was toegezegd.
13 Juni 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox