Bedrijfsnieuws Vion Food Group

Vion Food Group

Nieuws Varkens

Krimp Duitse varkensstapel komt hard aan bij Vion

De Duitse tak van Vion heeft vorig jaar flink minder varkens geslacht dan het jaar daarvoor. In een markt met snel krimpende dieraantallen blijkt Vion hier het meest vatbaar voor, zo blijkt uit een overzicht van belangenbehartiger ISN.
17 Mei 2023
Vion Food Group

Analyse Vion

Waarom verlate jaarcijfers Vion geen dienst bewijzen

Vion heeft zichzelf geen dienst bewezen door de jaarcijfers over 2022 later dan gebruikelijk te publiceren. Na het miljoenenverlies in 2021 en de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden roept de uitgestelde publicatie veel vragen en onzekerheid op in de sector. Temeer nu kredietverzekeraar Eurler Hermes niet langer garant wil staan voor de leveringen van varkens.
7 April 2023
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Een Duitse kredietverzekeraar van leveranciers van Vion heeft de exposure op het slachtconcern teruggebracht naar nul. De verzekeraar vindt het risico te groot. Volgens Vion heeft het besluit maar beperkt invloed en staat de financiële positie niet onder druk.
31 Maart 2023
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion bedenkt zich en corrigeert varkensprijs

Met terugwerkende kracht heeft Vion de varkensprijs van deze week met €0,04 verhoogt tot €2 per kilo. Daarmee gaat 's lands grootste varkensslachter noodgedwongen mee met de beweging in de markt, hoewel de vleesmarkt naar eigen zeggen aanhoudend zwak is.
26 Januari 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Vion bouwt airbag in varkensprijs

Vleesverwerker Vion brengt wijzigingen aan in het Prijsindexgarantiesysteem (PIG), wat moet garanderen dat de varkenshouders een concurrerende prijs krijgen uitgekeerd. De voornaamste wijziging is dat Vion de maximale nabetaling limiteert op anderhalve cent per kilo.
21 December 2022
Vion Food Group

Nieuws Varkensmarkt

Vion sluit uitbeenlocatie in Duitsland

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.
7 December 2022
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse tak Vion voert druk op varkensmarkt op

De Duitse tak van Vion hanteert vanaf vandaag (14 oktober) een 'Hauspreis' en wijkt daarmee af van de stabiele VEZG-notering. Een verlaging is volgens het vleesconcern niet meer af te wenden.
14 Oktober 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensprijs

Vion skipt Duitse prijs uit garantiesysteem

Vion heeft de Duitse varkensprijs (VEZG) uit het prijsindesgarantie-systeem (PIG) geschrapt. De slachterij ziet zich hiertoe genoodzaakt, omdat de prijszetting op de Duitse varkensmarkt een eigen leven is gaan leiden en niet correspondeert met andere landen. Deelnemende leveranciers heeft Vion vanmiddag hierover per brief geïnformeerd.
20 September 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox