Duitse melk onverkocht

Internetveiling resulteert in stabiele zuivelprijzen

27 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zuivelprijzen slagen er eind oktober niet in om door te pakken naar een hoger niveau. Stabiel blijkt op de veiling van Dairy Auctions Online het hoogst haalbare. De Duitse melk bleef onverkocht. 

2,25

euro

per kilo voor Gouda 

Opnieuw kon het complete volume aan Gouda kaas verkocht worden, maar van een premie is deze week geen sprake meer. De onderprijs komt uit op 2,25 euro en dit blijkt ook de prijs te zijn waartegen het complete volume verkocht kon worden. Een week eerder kon er nog een plus van 0,01 cent neergezet worden.  

Room laat precies dezelfde ontwikkeling zien als kaas. Ook hier werd het complete volume verkocht. Dit gebeurde tegen een prijs van 3,60 euro per kilo en dit was ook de onderprijs. Het bleek op de veiling sowieso lastig om een hogere prijs weg te zetten, want ook de partijen wei werden tegen vraagprijs verkocht. Voor levering november en december komt de prijs uit op 575 euro uit, tegen een 585 euro voor levering januari, februari en maart. 

Het enige product wat zo goed in de markt ligt dat er hogere prijzen gemaakt kunnen worden is de Poolse melk. Daarvan werd 125 ton aangeboden tegen een onderprijs van 27,50 euro. De uiteindelijke verkoopprijs komt uit op 28,48 euro. Onverkocht bleef de Duitse melk met een onderprijs van 27 euro. 

Andere producten die bij kopers niet in de smaak vielen waren zure boter (3,05 euro), magere melkpoeder (1.640 tot en met 1.821 euro per ton) en volle melkpoeder uit Australië (2.479 euro per ton).  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden