Polen

akkerbouw kunstmest

Nieuws Kunstmest

Poolse boer krijgt ruim 100 euro kunstmestsubsidie

De Europese Commissie heeft een Pools subsidieschema ter waarde van €836 miljoen goedgekeurd. Polen gaat dit geld verdelen onder boeren in het land die er kunstmest mee aan kunnen kopen. Akkerbouwer komen in aanmerking voor ruim €100 per hectare. Voor kunstmest op grasland is dat ruim €50.
20 April 2022
pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
aardappelen aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Poolse aardappelteler is het beu en areaal keldert

Het aardappelareaal in Polen vertoont dit jaar een scherpe daling. Dat is de verwachting van insiders op basis van de huidige informatie. Aardappeltelers zijn het beu om voor de huidige prijzen aardappelen te telen terwijl granen een aanlokkelijk alternatief bieden. Een correctie op het areaal is daarmee onvermijdelijk.
5 April 2022
kunstmest

Nieuws Kunstmest

Polen pleit voor subsidie op kunstmest

Al voor het Oekraïne-conflict werd in Polen gepleit voor een subsidie op het gebruik van kunstmest. De hoge gasprijzen maken de meststoffen extreem duur. Zo duur dat Poolse boeren het moeilijk kunnen bekostigen. Zelfs de minister-president bemoeit zich met de zaak.
10 Maart 2022
koeien Polen

Analyse Melk

Groeiende Poolse melkplas vindt gretig aftrek

Nadat de Poolse melkproductie afgelopen zomer een tijd rond het niveau van één jaar eerder schommelde, is de melkaanvoer afgelopen maanden weer opgevoerd. Hiermee is de stijgende trend hervat. Het groeiende Poolse aanbod wordt daarnaast gretig door de markt afgenomen.
9 Maart 2022
koeien weidegang

Analyse Melk

Poolse melkveehouders trokken eindejaarssprintje

Poolse melkveehouders hebben in de laatste maanden van 2021 een sprintje getrokken. Nadat de melkaanvoer een tijd stabiel was, ten opzichte van één jaar eerder, werd de melkproductie in december weer opgevoerd.
2 Februari 2022
aardappelen pootgoed pootaardappel Innovator

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

'Nie' klinkt het eensgezind in Polen. Fritesaardappeltelers weigeren fritesaardappelen op contract te telen als de prijzen en voorwaarden niet verder verbeteren. Ze zijn ontevreden met de voorgestelde verhogingen waar de fabrieken voor 2022 mee komen. Bij meerdere verwerkers speelt dit, ook in de chipssector.
24 December 2021
koeien Polen

Nieuws Melk

Poolse melkaanvoer boekt kleine plus over oktober

Hoewel de echte groei er de laatste maanden wat uit lijkt, wist de Poolse melkaanvoer er over oktober een klein plusje uit persen. Sinds juni dit jaar schommelt de melkproductie rond de niveau's van vorig jaar.
16 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden