Prijs november onveranderd

Cono Kaasmakers laat voorschotmelkprijs met rust

4 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over de maand november met rust gelaten en op gelijke hoogte gehouden met oktober. De vet- en eiwitprijs blijven voor de leden van de coöperatieve kaasmaker uit Westbeemster dus ook gelijk. 

31,98

euro

per 100 kg doet melkprijs Cono gemiddeld

De melkprijs over november komt uit op 31,89 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit bij een jaarleverantie van 800.000 kg. De stabiele melkprijs komt niet als een verrassing, gelet op de min of meer stabiele Europese zuivelmarkt en de relatief lage melkproductie. De melkaanvoer zit in november seizoensgebonden altijd in een dal, maar lag wel fors hoger dan vorig jaar.

De melkprijs bij 600.000 kg komt uit op 31,84 euro per 100 kg. Aan leden-melkveehouders met een jaarvolume van 1,1 miljoen kg betaalt de kaasmaker 31,93 euro per 100 kg uit. Het verschil in prijs, afhankelijk van het volume, zit hem in de vaste inhouding die Cono hanteert voor haar leden. In deze vergelijking geldt daarbij dat de inhouding bij een oplopende productie over meerdere kilo's melk wordt verdeeld.

Cono heeft de vetprijs over november laten staan op 2,60 euro per kg, de prijs van eiwit komt onveranderd uit op 6,00 euro per kg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden