Opvolger van baby

Dreumes goede kans voor groei zuivelomzet

27 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na het succes in de babyvoeding ziet de zuivelsector goede kansen in hoogwaardige voeding voor de dreumes. Een segment waar nog lang niet alle potentie uitgehaald wordt en wat Arla beschouwt als een goudmijn.  

Euromonitor becijferde dat de wereldwijde markt voor kinderen van 1 tot 3 jaar een waarde van 34 miljard dollar vertegenwoordigde over 2015. Waarmee dit segment nog lucratiever is dan de markt voor babyvoeding, welke een waarde van 24,7 miljard dollar. Wat ook helpt is dat deze markt nog niet tegen zijn maximum aan zit. Tot en met 2018 rekent men op een jaarlijkse groei van 11,4 procent, waarmee de markt een omvang kan bereiken van 47 miljard dollar.  

Een grote kans voor hoogwaardige melkeiwitten. Deze worden al ten volle bennut in het segment voor babyvoeding, maar niet in de opvolgproducten. Dit terwijl ook deze groep volgens Arla om specifieke producten vraagt als gevolg van een combinatie kleine maag en het continu bewegen, waardoor ze veel energie nodig hebben. 

Veilige, natuurlijke en gezonde producten, daar vragen de ouders om en dit is een gat wat nog gevuld kan worden. Arla Foods Ingredients komt daarom met een nieuwe lijn. 

Na baby's en ouderen kijkt de zuivelsector nu naar de dreumes. FrieslandCampina heeft recent nog een product gericht op ouderen met succes geïntroduceerd in Azië. Arla probeert hetzelfde te doen met dreumesvoeding.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 27 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870905/Dreumes-goede-kans-voor-groei-zuivelomzet-]Dreumes goede kans voor groei zuivelomzet[/url]
Een goede start voor baby,s is een must voor een gezond leven
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden