Bedrijfsnieuws Arla Foods

sybren attema

Nieuws melk

FrieslandCampina en Arla onderzoeken fusie

De besturen van FrieslandCampina en Arla onderzoeken de mogelijkheid van een fusie. De direct betrokkenen houden zich stil of noemen alles ‘speculatie’, maar betrouwbare bronnen melden dat RFC-voorzitter Sybren Attema al meerdere weken in gesprek is met collega Jan Toft Nørgaard. Ook het management van beide concerns is betrokken.
15 September 2022
Milcobel

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Best wel onverwacht onthulde Vreugdenhil Dairy Foods begin deze week op zoek te gaan naar melk in België. Ook A-ware, FrieslandCampina en Farmel zoeken bij onze Zuiderburen actief naar nieuwe leveranciers. Nederlandse zuivelproducenten worden steeds ruimdenkender in de zoektocht naar melk, al moeten ze waarschijnlijk wel alles uit de kast trekken om melkveehouders te binden.
7 September 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla doet halfjaarlijkse nabetaling op melkprijs

Het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods doet een nabetaling over het aflopen halfjaar voor de aangesloten leden-melkveehouders. Het is voor het eerst dat het Scandinavisch bedrijf dit doet. De nabetaling bedraagt €1,00 per 100 kilo melk, zo heeft Arla bekendgemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers over 2022. 
30 Augustus 2022
Lactalis

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Het Franse Lactalis heeft vorig jaar zijn koppositie als grootste zuivelbedrijf ter wereld versterkt door een reeks overnames. Het bedrijf vergrootte de omzet met zo'n €2,4 miljard naar €22,6 miljard, waarbij zo'n €2,0 miljard gekocht was.
17 Augustus 2022
koeien

Nieuws Melkprijzen

Arla geeft melkprijs nog wel een zetje

Arla voorziet de melkprijs voor augustus van een verhoging. Daarmee gaat de Scandinavische zuivelcoöperatie in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness voorbij FrieslandCampina die...
27 Juli 2022
Arla Foods Pronsfeld

Nieuws Melk

Arla rondt mega-uitbreiding Pronsfeld af

Zuivelreus Arla heeft met de opening van een tweede grote poedertoren in het Duitse Pronsfeld het grootste project van het bedrijf tot nog toe afgerond. De nieuwe toren kan jaarlijks 90.000 ton melkpoeder erbij produceren voor met name exportbestemmingen.
31 Mei 2022
DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor mei met het dubbele bedrag van de vorige maand. Oftewel: met €2,15 per 100 kilo. Volgens eigen opgave en bij een volume van 1,1 miljoen kilo betaalt het kaasconcern ruim over de €50,00 per 100 kilo. Wat doet DOC Kaas in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
29 April 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Arla wil haar leden meer gaan betalen voor CO2-arme melk. Het is idee is dat, hoe minder CO2-wordt uitgestoten, hoe meer premie Arla betaalt. Een gedetailleerd plan is volop in ontwikkeling.
19 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief