Bedrijfsnieuws Arla Foods

FrieslandCampina Arla Foods

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

FrieslandCampina en Arla zijn nog altijd de grote zuivelbedrijven van Noordwest-Europa. Beide coöperaties, soms verwant, maar ook rivalen in de markt. Ondanks verschillen zijn ze aan elkaar gewaagd, maar de laatste jaren groeien ze meer uit elkaar. Hun beider jaarverslagen over 2023 laten dit duidelijk uitkomen.
13 Maart 2024
Arla Foods

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Arla heeft in de tweede helft van 2023 aanzienlijk beter gepresteerd, dan in het eerste half jaar. De Scandinavische zuivelcoöperatie spreekt dan ook van een jaar met twee gezichten. Vooral de afzet van merkenzuivel toont krachtig herstel, waardoor ook de verwachtingen voor de eerste helft van dit jaar positief zijn. Door het marktherstel is het dividend voor de leden-melkveehouders hoger dan aanvankelijk werd verwacht.
20 Februari 2024
Arla Foods

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Arla Foods Ingredients in Denemarken heeft een overeenkomst afgesloten met insectenproducent Enorm voor de leverantie van lactosevrij permeaat. Dit restproduct dient als voeding voor een nieuw geopende insectenfabriek in Flemming.
7 December 2023
Arla Foods

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Het Scandinavische Arla heeft de laatste jaren geen grote overnames meer gedaan, maar werkt wel stilletjes voort aan een sterkere wei-ingrediëntenbasis. Dat gebeurt via het aangaan van samenwerkingsverbanden en ook met het stopzetten ervan.
21 September 2023
Arla Foods

Nieuws Halfjaarcijfers

Arla is FrieslandCampina in omzet voorbij

Voor de Deense zuivelcoöperatie Arla Foods stond de eerste helft van dit jaar in het teken van hoge inflatie, snel dalende zuivelprijzen en veranderende consumentenbestedingen. Dit drukt de winst behoorlijk. Desalniettemin blijven de baten boven de €100 miljoen, waar FrieslandCampina in dezelfde periode de winst nagenoeg zag verdampen. Arla passeert daarbij FrieslandCampina ook in de omzet, wat een historische ontwikkeling mag worden genoemd.
29 Augustus 2023
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla-leden mogen zelf toeslagenpiek ontdekken

Het nieuwe beloningssysteem van Arla voor duurzaam en klimaatbewust boeren kent een in theorie een maximale toeslag van €2,40 per 100 kilo. In de praktijk zal de vergoeding iets lager zijn, omdat het niet gemakkelijk is om op alle onderdelen tegelijk te scoren, maar veel hangt ook af van de creativiteit van de melkveehouder.
23 Augustus 2023
Arla Foods

Nieuws melk

Arla wil boerderijen meer tussen de struiken

Arla Foods is druk bezig om haar zuivelketen te verduurzamen. Het bedrijf heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld en beloont leden daarom (via de melkprijs) steeds meer voor onder meer CO2-reductie. Ook biodiversiteit wordt beloond. Daarvoor is in Nederland een eerste pilot gestart.
27 Maart 2023
Arla Foods

Nieuws Zuivelbusiness

Benelux belangrijker voor Arla Foods

De Benelux-landen worden steeds belangrijker van Arla Foods, zo blijkt uit het jaarverslag. Ondanks moeilijker marktomstandigheden heeft het vorig jaar de omzet daar zien stijgen, vooral in Nederland. Ook was het de enige regio waar het meer ledenmelk vandaan betrok.
23 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden