Bedrijfsnieuws Arla Foods

Arla Foods

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Arla Foods Ingredients in Denemarken heeft een overeenkomst afgesloten met insectenproducent Enorm voor de leverantie van lactosevrij permeaat. Dit restproduct dient als voeding voor een nieuw geopende insectenfabriek in Flemming.
Gisteren 13:30 uur
Arla Foods

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Het Scandinavische Arla heeft de laatste jaren geen grote overnames meer gedaan, maar werkt wel stilletjes voort aan een sterkere wei-ingrediëntenbasis. Dat gebeurt via het aangaan van samenwerkingsverbanden en ook met het stopzetten ervan.
21 September 2023
Arla Foods

Nieuws Halfjaarcijfers

Arla is FrieslandCampina in omzet voorbij

Voor de Deense zuivelcoöperatie Arla Foods stond de eerste helft van dit jaar in het teken van hoge inflatie, snel dalende zuivelprijzen en veranderende consumentenbestedingen. Dit drukt de winst behoorlijk. Desalniettemin blijven de baten boven de €100 miljoen, waar FrieslandCampina in dezelfde periode de winst nagenoeg zag verdampen. Arla passeert daarbij FrieslandCampina ook in de omzet, wat een historische ontwikkeling mag worden genoemd.
29 Augustus 2023
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla-leden mogen zelf toeslagenpiek ontdekken

Het nieuwe beloningssysteem van Arla voor duurzaam en klimaatbewust boeren kent een in theorie een maximale toeslag van €2,40 per 100 kilo. In de praktijk zal de vergoeding iets lager zijn, omdat het niet gemakkelijk is om op alle onderdelen tegelijk te scoren, maar veel hangt ook af van de creativiteit van de melkveehouder.
23 Augustus 2023
Arla Foods

Nieuws melk

Arla wil boerderijen meer tussen de struiken

Arla Foods is druk bezig om haar zuivelketen te verduurzamen. Het bedrijf heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld en beloont leden daarom (via de melkprijs) steeds meer voor onder meer CO2-reductie. Ook biodiversiteit wordt beloond. Daarvoor is in Nederland een eerste pilot gestart.
27 Maart 2023
Arla Foods

Nieuws Zuivelbusiness

Benelux belangrijker voor Arla Foods

De Benelux-landen worden steeds belangrijker van Arla Foods, zo blijkt uit het jaarverslag. Ondanks moeilijker marktomstandigheden heeft het vorig jaar de omzet daar zien stijgen, vooral in Nederland. Ook was het de enige regio waar het meer ledenmelk vandaan betrok.
23 Februari 2023
FrieslandCampina

Analyse zuivel

FrieslandCampina wint met omzet, Arla verdient meer

Amper twee weken na elkaar hebben de twee grote Noordwest-Europese zuivelcoöperaties Arla en FrieslandCampina hun jaarcijfers over 2022 bekendgemaakt. Dat is een goede gelegenheid om hun prestaties met elkaar te vergelijken.
22 Februari 2023
Arla Foods Peter Tuborgh

Nieuws melk

Arla betaalt ruim €2,00 na ondanks lastiger 2022

Zuivelreus Arla ziet kans om na een lastig jaar toch een nabetaling uit te keren van €2,20 per 100 kilo. Dit komt bovenop een melkprijs van gemiddeld €52,00 per 100 kilo over heel het Noordwest-Europese werkgebied van de onderneming. Volgend jaar voorziet het een lagere melkprijs, maar weer betere resultaten.
9 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox