Plus van 4,9 procent

Nederland houdt stabiele plus in melkaanvoer

16 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Over juli beweegt de Nederlandse melkaanvoer min of meer zijwaarts, zo blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met een plus van 4,9 procent ligt deze min of meer in lijn met de stijging van juni.  

4,9

procent

meer melk over juli

Over juli collecteerden de Nederlandse verwerkers van melk 1.218.889 ton melk. Een plus van 4,9 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Over juni bedroeg de plus nog 4,8 procent, wat inhoudt dat de melkaanvoer zich op een hoger niveau in lijn met het 5-jarig gemiddelde beweegt. Deze ligt net iets minder dan 12 procent lager.   

Het ziet er naar uit dat de melkaanvoer zich nu op een hoger niveau gestabiliseerd heeft na de stijgingen sinds het einde van het melkquotum. De cijfers reflecteren ook een tot nog toe milde zomer zonder lage periodes van extreme hitte, op een kleine uitzondering na. Ondanks de geluiden uit het veld pakt ook het vetpercentage met 4,19 procent iets hoger uit dan een seizoen eerder.  

In totaal produceerden Nederlandse melkveehouders van januari tot en met juli 8,52 miljoen ton melk. Een plus van 11,57 procent in vergelijking met een jaar eerder. Wat neerkomt op 0,88 miljoen ton. Wordt er rekening gehouden met het schrikkeljaar dan komt de plus uit op 11,27 procent.   

Meer cijfers over de melkaanvoer 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden