Melkaanvoer 2018

melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Zuivel

België groeit in koeien en melkproductie

Over 2018 werd in België 4,88 miljard liter melk verwerkt tot zuivelproducten, wat 4% meer is dan in 2017. De omzet daalde daarentegen naar €5,3 miljard, vanwege de lagere prijzen. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Het Belgische groeipercentage is een van de hoogsten in Europa.
12 Juni 2019
Duitsland

Nieuws Melk

Zuivelfabriek haalt melk vaker uit Duitsland

De Nederlandse zuivelverwerkers oriënteren zich steeds vaker op Duitsland en België voor het ophalen van de melk. Door de introductie van het fosfaatrechtenstelsel is de rek namelijk uit de Nederlandse melkaanvoer. 
7 Maart 2019
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Zuivelmarkt

Ierse melkaanvoer zit nu al op doelstelling voor 2020

Het loslaten van het Europese melkquotum in april 2015 was bevrijdend voor de Ierse zuivelsector, want de productie nam daarna zienderogen toe. In 2018 bedroeg de melkaanvoer 7,5 miljard liter en daarmee is de doelstelling voor 2020 lang en breed gehaald.
4 Februari 2019
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Teruglopende melkaanvoer steeds beter zichtbaar

De geluiden over de teruglopende melkaanvoer in Europa komen steeds meer tot uiting in de statistieken. Ierland is de uitzondering op de regel en in ook Nieuw-Zeeland houdt de melktoename geen stand.
19 Januari 2019
melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Melkaanvoer slinkt met 418 miljoen liter

De Nederlandse melkaanvoer toont over de maand december een seizoensmatige stijging, maar dit neemt niet weg dat het verschil met 2017 groot is.
14 Januari 2019
melkveebedrijf koeien ierland

Inside Melk

Ierse melkproductie maakt enorme groeispurt

De melkaanvoer in Ierland toont sinds augustus grote plussen en die stijgende trend zet in 2019 zeer waarschijnlijk door. De grote Ierse melkverwerkers voorzien ...
8 Januari 2019
melken melkveebedrijf carousel

Inside Melk

Melkaanvoer laat grove daling zien

Dat de Nederlandse melkaanvoer dit jaar in het rood kleurt, is reeds bekend. Echter, de omvang van het volumeverlies is wel verbazingwekkend.
12 December 2018

Marktflits Melk

Fors minder melk en hogere poederprijzen

De stijgende trend van de prijs van magere melkpoeder zet door. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutaties en gaat tevens in op de melkaanvoer. 
12 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox