Over eerste helft 2016

Duitsland brengt fors meer koeien naar de slacht

19 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Sinds februari worden in Duitsland fiks meer koeien naar de slacht gebracht. Het levert een voorsprong op van net geen 10 procent. Het heeft echter wel gevolgen voor de prijs van slachtkoeien, zo meldt het Duitse marktbureau AMI. 

9,1

procent

meer koeien geslacht over eerste helft 2016

In Duitsland worden in hoog tempo koeien geslacht, zo blijkt uit de cijfers van Destatis. Alleen in januari lag het aantal slachtingen onder het niveau van het jaar ervoor. Zo werden er gedurende de eerste zes maanden 635.135 koeien geslacht. Wat een plus van 53.201 dieren inhoudt, ten opzichte van 2015. Procentueel gaat het om een stijging van 9,1 procent.   

Het heeft zijn weerslag op de prijzen van rundvee. Die bevinden zich sinds februari namelijk onder het niveau van een jaar eerder. Zo ligt de prijs in juni nog maar op 2,69 euro per kg geslacht gewicht. Waarmee de prijs 0,55 euro of 17 procent onder de prijs van een jaar eerder ligt. 

In juli is die trend nog niet ten einde gekomen. De prijs heeft volgens de vroegste berichten opnieuw een klein stapje teruggedaan om uit te komen op 2,67 euro per kg. In Nederland ligt de prijs nog een klein tikje lager.

Niet alleen worden er meer koeien geslacht, ook het aantal slachtingen van kalveren pakt hoger uit. Dit aantal komt over de eerste helft van 2016 uit op 164.471 dieren, 4 procent meer dan een seizoen eerder. Iets wat vooral te danken is aan een scherpe stijging in het tweede kwartaal. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden