Hoge productie per koe

Groei melkplas VS weer richting 2 procent

21 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) ondervinden steeds meer hinder van de melkprijs, maar tegelijkertijd accelereert de groei van de melkplas. Mede ingegeven door een ongekend hoge melkproductie per koe. Blijkbaar zijn het toch de lagere voerprijzen die aan zet zijn. 

Grote ambities hebben de melkveehouders in de VS. Iets daarvan wordt vertaald in meer melk over augustus. Zo bedroeg de voorsprong op een jaar eerder in april nog maar 1 procent, maar over augustus is dit alweer 1,9 procent. In de gehele VS kon 8,04 miljoen ton melk opgehaald worden, waarvan net geen 94 procent gecollecteerd werd in de 23 belangrijkste zuivelstaten.

9,36

miljoen

dieren omvang kudde VS

Sowieso bereikte de omvang van de kudde melkkoeien over augustus een nieuw record. In de gehele VS groeide de kudde naar 9,36 miljoen dieren, een plus van 16.000 dieren. De groeiende kuddes worden vooral waargenomen in de belangrijkste melkstaten. Enige uitzondering is New Mexico, die nog herstellende is van de storm Goliath. Opmerkelijk genoeg heeft Texas hier minder van te lijden en lopen er alweer meer koeien rond dan een jaar eerder. 

De grotere nationale kudde valt samen met een voor augustus hoge melkproductie per koe. Het is zelfs de hoogste productie per koe voor augustus ooit. Gemiddeld staat die op 1.895 lbs per koe. Florida zet de onderkant met 1.500 lbs per koe, waar in Colorado met 2.235 lbs de hoogste productie neergezet wordt. Hierin tekent zich een grote spreiding af.

Die spreiding wordt ook gezien in de totaalresultaten van de zuiveltoppers. Zo leverde Californië 1,7 procent minder melk af, maar produceerde Wisconsin 2,4 procent meer melk en ook Idaho (plus 4,9 procent) en New York (plus 3,2 procent) weten de stijgingen vast te houden. Maar nummer vijf Michigan vliegt pas echt uit de bocht met een stijging van 6,6 procent en haalt zo Pennsylvania in. 

In totaal komt de melkproductie in de VS tot en met augustus uit op 64,9 miljoen ton. Een plus van 1,69 procent in vergelijking met een jaar eerder. Wat inhoudt dat er tot nog toe 1,077 miljoen ton melk bijgekomen is. Iets minder dan een maandproductie in Nederland.  

Meer aanvoercijfers

   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tinus 21 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871617/Groei-melkplas-VS-weer-richting-2-procent-]Groei melkplas VS weer richting 2 procent[/url]
tja..nu gaan de amerikanen het gat vol melken...
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden