Melkaanvoer

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkvolume Nieuw-Zeeland laagst sinds 2019

De winter in Nieuw-Zeeland is begonnen en dat is ook terug te zien aan de melkproductie die in juni het seizoensdal bereikte. De aanvoer die maand was bovendien het laagst sinds 2019. In Australië ligt de productie wel voor op vorig jaar.
Dinsdag 12:05 uur
koeien

Analyse Melk

Stijging Poolse melkaanvoer zet door

De Poolse melkaanvoer blijft in mei de cijfers van vorig jaar verbeteren. Eerder schreven we over de vliegende start van het Poolse zuivelseizoen, en die ontwikkeling zet door.
19 Juli 2024
koeien weidegang

Nieuws Melk

Krimp melkaanvoer loopt behoorlijk op in Nederland

De Nederlandse melkaanvoer laat over juni een groeiende achterstand zien met 2023, vergeleken met de maanden hiervoor. Dit is opvallend, aangezien de tot nu toe Hollandse zomer juist gunstig is voor de melkproductie. De verklaring valt te vinden bij de fors hogere slachtcijfers in de eerste helft van dit jaar. 
15 Juli 2024
melkveebedrijf koeien ierland

Analyse MELK

Ierse melkaanvoer trekt weer wat bij

De Ierse melkaanvoer was de eerste vijf maanden van 2024 lager dan de melkaanvoer in dezelfde periode een jaar eerder. De druk op het inkomen van melkveebedrijven neemt toe. Nieuwe berekeningen over het inkomen van Ierse melkveehouders geven blijk van een krappe financiële situatie.
12 Juli 2024
koeien Verenigde Staten

Nieuws MELK

Melkaanvoer VS daalt derde maand op rij

Opnieuw is de Amerikaanse melkaanvoer gedaald. De productie was in mei voor de derde maand op rij onder het niveau van vorig jaar, zo blijkt uit de laatste rapportage van het Amerikaanse landbouwministerie USDA.
24 Juni 2024
koeien luchtfoto

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer april omhoog, daling eind mei

Nieuwe Eurostat data over de Duitse melkaanvoer tonen een toegenomen melkaanvoer in de eerste maanden van 2024. De melkaanvoer nam toe van januari tot april. Data van het Duitse ZMB reikt verder, volgens hen is de seizoensgebonden piek is er nu wel af. In de laatste week van mei zou de melkaanvoer zijn gedaald.
21 Juni 2024
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Melk

Zicht op verbetering bij lagere Ierse melkaanvoer

De Ierse melkaanvoer was in april een stuk lager dan de afgelopen jaren. Verbeterd weer afgelopen periode geeft wat verlichting bij melkveehouders. Dat geeft hoop op verbetering in de komende maanden, waarin de Ierse melkproductie moet pieken.
17 Juni 2024
melk zuivel

Analyse Melk

Herstel van melkproductie in Australië zet door

De Australische melkaanvoer verloopt dit jaar relatief voorspoedig. De Australische melkproductie groeide in de eerste maanden van 2024. Onder andere gunstige weersomstandigheden en stabiele kosten zorgen voor optimisme bij melkveehouders, die profiteren van sterke melkprijzen en toenemende zuivelverkoop.
13 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden