Melkaanvoer

koeien Duitsland

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

De seizoensgebonden stijging van de melkaanvoer zet in Duitsland na een onderbreking weer door. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse Zentrale Milchmarkt Berichterstattung (ZMB). In week 14 was de melkaanvoer ook 1,1% hoger dan vorig jaar in die week. 
Donderdag 15:55 uur
David Kennedy

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Het natte weer van de eerste maanden van 2024 zorgt voor grote uitdagingen voor Ierse melkveehouders. De productie blijft ver achter bij andere jaren. 'Ondanks de forse daling is er vertrouwen in een spoedig herstel van de productie'', vertelt David Kennedy, het hoofd van zuivel binnen de Ierse exportorganisatie Bord Bia.
Woensdag 14:30 uur
melkveebedrijf koeien weidegang

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

De verwachting dat de Nederlandse melkproductie de komende jaren misschien wel met een kwart inkrimpt, zet veel in beweging. De jacht op melk is al een paar jaar gaande. Nederlandse bedrijven zoeken ook ijverig aanvoer over de grens, maar het spel wordt harder naarmate de tijd verstrijkt. FrieslandCampina doet mee.
Maandag 10:00 uur
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Uit de laatste door DCANZ gepubliceerde melkaanvoer cijfers van Nieuw-Zeeland is een groei zichtbaar voor februari dit jaar. Gestuwd door de extra schrikkeldag krijgt de productie in februari een extra zetje. Ook de Australische melkaanvoer lijkt hierdoor te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.
8 April 2024
melkveebedrijf koeien weidegang frankrijk

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Met een productie van 2,049 miljoen ton in januari is de Franse melkaanvoer in vergelijking met voorgaande jaren lager. Wel is de daling minder sterk. Dit blijkt uit de laatste melkproductiecijfers die bekend zijn gemaakt door Eurostat.
27 Maart 2024
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

De Amerikaanse melkaanvoer was in februari dit jaar een stuk hoger dan dezelfde maand een jaar geleden. USDA rapporteert een jaar-op-jaar toename van 2,4% tot 17,36 miljoen pond (omgerekend 7,87 miljoen ton), gekeken naar de 24 grootste Amerikaanse melkveestaten. Waar de productie van januari 2024 1% achterliep in vergelijking met vorig jaar, lijkt februari het op het eerste gezicht beter te doen.
22 Maart 2024
melkveebedrijf koeien weidegang nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse zuivelassociatie DCANZ heeft de melkproductiecijfers over januari gepubliceerd. Daarin is een teruggang zichtbaar vergeleken met een jaar eerder. Australië is 2024 juist met een ruimere melkproductie begonnen. 
5 Maart 2024
zuivel zuivelverwerking

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Door de verwachte daling van de melkproductie staan melkveehouders en zuivelfabrieken voor grote keuzes. Ze moeten investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn, maar ook een markt vinden voor hun duurder wordende producten. Voor (blijvende) melkveehouders pakt dit misschien niet eens zo slecht uit.
4 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden