Melkaanvoer

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Seizoenpiek melk in Nieuw-Zeeland behoorlijk lager

De seizoenspiek van de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is aanzienlijk lager uitgevallen vergeleken met vorig jaar. In tegenstelling tot Nederland leiden de hoge melkprijs in Nieuw-Zeeland niet tot een groei van de melkplas.
Eergisteren 16:40 uur
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Groei Amerikaanse melkplas stagneert

De Amerikaanse melkaanvoer liet in oktober nog steeds groeicijfers zien ten opzichte van een jaar geleden. Wel is de toename duidelijk aan het stagneren.
23 November 2022
koeien

Nieuws melk

Melkontvangst neemt verder toe in oktober

14 November 2022
saputo

Nieuws Melkaanvoer

Saputo Australië snijdt in capaciteit om melktekort

De Canadese zuivelgigant Saputo is genoodzaakt een productielocatie te sluiten door een tekort aan melk. Ook de productie in twee andere fabrieken wordt bijgesteld, zo heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt.
9 November 2022
koeien

Nieuws Melkaanvoer

Nederlandse melkaanvoer behoudt groeispurt

De melkaanvoer in Nederland blijft stevige groeicijfers weerleggen. Sinds juni is er sprake van een stijgende tendens en die wordt alsmaar sterker. De hoge melkprijzen prikkelen melkveehouders om de productie op te voeren.
25 Oktober 2022
melkveebedrijf koeien Verenigde Staten Californie

Nieuws Melkaanvoer

Amerikaanse melkaanvoer houdt groei vast

Amerikaanse melkveehouders hebben in september opnieuw meer melk geproduceerd, afgemeten aan de productievolumes vorig jaar. Vooral in Texas wordt flink meer gemolken. Dit blijkt uit cijfers van het landbouwministerie in de Verenigde Staten (USDA).
21 Oktober 2022
koeien Verenigde Staten

Nieuws Zuivelmarkt

Groei melkaanvoer in VS blijkt geen incident

De melkproductie in de Verenigde Staten neemt sinds een paar maanden weer toe. Dit is geen kortstondige toename, want het Amerikaans landbouwministerie (USDA) verwacht volgend jaar een verdere stijging van de aanvoercijfers. Dit blijkt uit de jongste editie van het WASDE-rapport dat vorige week verscheen.
17 Oktober 2022
koeien ierland

Nieuws Melkaanvoer

Ierse melkveehouder casht met hoge melkprijs

De hoge opbrengstprijzen schroeven het inkomen van melkveehouders in Ierland flink op. Ierse melkveehouders harken dit jaar gemiddeld een bedrag binnen dat de grens dat van een ton ver overstijgt. Toch leidt dit niet tot een productietoename.
11 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief