Melkaanvoer

koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Amerikaanse melkaanvoer pakt opnieuw lager uit

De melkproductie in de Verenigde Staten noteert over augustus voor de tweede maand op rij een daling vergeleken met vorig jaar. Wel valt de daling minder groot uit dan in juli, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
Woensdag 15:00 uur
koeien

Nieuws melk

Melkaanvoer augustus valt terug tot niveau 2022

De Nederlandse melkaanvoer is vorige maand stevig gedaald en nadert daarmee het niveau van vorig jaar augustus. De vetproductie daalt ook, maar minder hard, zo blijkt uit gegevens van RVO.
11 September 2023
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkplas Verenigde Staten daalt na overaanbod

De melkproductie in de Verenigde Staten (VS) is afgelopen juli lager uitgevallen dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is precies een jaar geleden dat de melkproductie door Amerikaanse melkveebedrijven daalt. Sinds juli 2022 lag de melkaanvoer elke maand hoger dan het jaar ervoor. Veel melkverwerkers én melkveehouders zullen niet rouwig zijn om de productiedaling.
22 Augustus 2023
geiten

Nieuws Melk

Marge melkgeitenhouderij beter bij hoge kosten

De melkgeitenhouderij heeft een beter eerste halfjaar achter de rug dan vorig jaar. De melkprijs is gestegen en hoewel veel overige kosten hoog zijn gebleven, is de krachtvoerprijs gedaald. Vorig jaar lag de voerprijs op een record.
21 Augustus 2023
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkverwerking in VS hapt naar adem

De melkaanvoer in de Verenigde Staten is zo hoog, dat verwerkers de grootste moeite hebben om het aanbod door de fabriek te krijgen. In melkveestaat Wisconsin wordt de melk op boerderijen soms noodgedwongen door de goot gespoeld.
24 Juli 2023
melk supermarkt

Nieuws melk

Commissie verwacht lagere melkproductie in EU

De Europese melkproductie is in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,8% gestegen. In de loop van dit jaar draait deze tendens en komt er geleidelijk minder melk. Dit komt door een stagnerende afzetmarkt en daardoor lagere zuivelprijzen. Als gevolg zal de melkproductie over heel dit jaar zo'n 0,2% lager uitkomen van vorig jaar.
14 Juli 2023
koeien

Nieuws Melk

Lagere uitbetalingsprijzen werkt door in melkaanvoer

De melkaanvoer in ons land ligt nog altijd voor op vorig jaar, maar laat wel een afzwakkende trend zien. Bovendien komt ook de seizoensmatige daling voor het eerst sinds maanden tot uiting.
12 Juli 2023
melken koeien

Analyse fosfaatrechten

Prijzen fosfaatrechten tot nog toe relatief laag

De markt voor fosfaatrechten is dit jaar tot nog toe een tamme markt, zeker als het gaat om de prijsvorming. Waar in andere jaren gemakkelijk de €140 per kilo werd aangetikt voor kooprechten (ook in de eerste helft van het jaar) wil de prijs dit jaar niet boven de €134 komen.
28 Juni 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox