Melkaanvoer

koeien Nieuw-Zeeland

Analyse Melkproductie

Hoe beweegt melkaanvoer in VS en Nieuw-Zeeland?

De zuivelmarkten worden al langere tijd gedreven door krapte. Een dalende melkaanvoer in Europa ligt hieraan ten grondslag, maar ook in belangrijke exportmarkten als de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland is de melkplas opgedroogd. Hoe is de situatie nu en wat zijn de verwachtingen?
Dinsdag 11:55 uur
koeien grazen

Analyse Melk

Zo beweegt de melkaanvoer in Europa

De krappe melkaanvoer is de drijvende factor achter de hoge zuivelprijzen. Europabreed is sprake van een krimp en Nederland behoort tot lijst met landen waar de productie het meest heeft ingeleverd. Hoe is de situatie elders in Europa?
20 Juni 2022
melk melken melkrobot

Analyse Melk

Gaat Polen Nederland voorbij in EU-melkranking?

In veel Europese landen staat de melkaanvoer onder druk. Die trend zet ook in de eerste maanden van 2022 door. Dat de Europese melkplas in het eerste kwartaal 'slechts' met 0,3% slonk, is vooral aan de opmars aan de oostflank van ons continent te danken. De positie van Nederland als derde grootste melkveeland binnen de Unie staat op het spel. 
30 Mei 2022
Wim van der Sande

Nieuws melk

'Strengere controle op eisen beschermde kazen'

Het Controle Orgaan Kwaliteits Zaken (COKZ) gaat meer controleren op het voldoen aan de producteisen voor beschermde oorsprongskazen. Voortaan wordt meer gekeken of het voer ook van regionale oorsprong is. Daarnaast moeten zaken als vet- en vochtgehaltes deugen.
27 Mei 2022
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra houdt bij nieuwe hoge melkprijs slag om arm

Fonterra verwacht voor het nieuwe seizoen 2022/2023 een melkprijs die iets lager uitkomt dan die in het huidige productieseizoen. Het is nog maar een verwachting, maar met extra slagen om de arm. De melkprijs kan ook hoger uitpakken dan de huidige recordmelkprijs.
27 Mei 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
melkveebedrijf koeien weidegang Agrifoto2

Analyse Melk

Nederlandse melkaanvoer houdt dalende trend vast

De Nederlandse melkaanvoer blijft stevig onder het niveau van de afgelopen jaren liggen. Ook in april is het volume melk dat bij de verwerkers is aangeleverd fors lager. Daarbij valt de vetproductie relatief nog lager uit. De melkaanvoer ligt daarmee dit jaar op het laagste niveau sinds 2016, een jaar na het einde van het melkquotum.
10 Mei 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer kleiner, Glanbia snijdt in quota

Net als in andere grote Europese zuivellanden loopt nu ook in Ierland de melkaanvoer wat terug ten opzichte van één jaar eerder. Glanbia anticipeert vrijwel direct op de krappere aanvoer door maatregelen die de voorjaarspiek in melkaanvoer af moeten vlakken, deels te schrappen.
3 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief