Melkaanvoer

koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkproductie in VS hoger van start in 2023

De Amerikaanse melkaanvoer is over de eerste maand van 2023 gefroeid. Daarmee zet de trend, die afgelopen jaar ook al zichtbaar was, door.
28 Februari 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Waterramp Nieuw-Zeeland gaat melkaanvoer drukken

Hoewel de melkaanvoercijfers in Nieuw-Zeeland in januari nog boven het niveau van 2022 lagen, verwacht zuivelreus Fonterra snel een kentering. Dit als gevolg van de cycloon Gabrielle die eerder deze maand verschrikkelijk huishield. Ook boerenbedrijven zijn getroffen. Naast de verwachte lagere melkaanvoer verwacht Fonterra ook een lagere melkprijs.
26 Februari 2023
Milcobel

Analyse Melkaanvoer

Belgische melker geeft nóg meer gas dan Nederlandse

Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen leiden de hogere melkprijzen tot een flinke productietoename. In Duitsland bijvoorbeeld hebben melkveehouders het gas gevonden, net als in België en Polen. En ook de Ieren laten zich verleiden door het hoge melkgeld dat zij ontvangen.  
10 Januari 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Seizoenpiek melk in Nieuw-Zeeland behoorlijk lager

De seizoenspiek van de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is aanzienlijk lager uitgevallen vergeleken met vorig jaar. In tegenstelling tot Nederland leiden de hoge melkprijs in Nieuw-Zeeland niet tot een groei van de melkplas.
29 November 2022
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Groei Amerikaanse melkplas stagneert

De Amerikaanse melkaanvoer liet in oktober nog steeds groeicijfers zien ten opzichte van een jaar geleden. Wel is de toename duidelijk aan het stagneren.
23 November 2022
koeien

Nieuws melk

Melkontvangst neemt verder toe in oktober

14 November 2022
saputo

Nieuws Melkaanvoer

Saputo Australië snijdt in capaciteit om melktekort

De Canadese zuivelgigant Saputo is genoodzaakt een productielocatie te sluiten door een tekort aan melk. Ook de productie in twee andere fabrieken wordt bijgesteld, zo heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt.
9 November 2022
koeien

Nieuws Melkaanvoer

Nederlandse melkaanvoer behoudt groeispurt

De melkaanvoer in Nederland blijft stevige groeicijfers weerleggen. Sinds juni is er sprake van een stijgende tendens en die wordt alsmaar sterker. De hoge melkprijzen prikkelen melkveehouders om de productie op te voeren.
25 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox