Brandbrief naar Van Dam

Wakker Dier wil koe nu echt in de wei hebben

25 Oktober 2016 - 3 reacties

Aan alle kanten kijkt de maatschappij mee over de schouder van de ondernemer en denkt mee hoe het beter kan. Wakker Dier ook en vraagt nu aan staatssecretaris Martijn van Dam om wetgeving voor weidegang. Iets wat zuivelverwerkers sterk afraden. 

Het doel van Sharon Dijksma en later Martijn van Dam om 80 procent van de melkkoeien in de wei te hebben lopen tegen 2020 is verder weg dan ooit. Aldus Wakker Dier. Uit de cijfers over 2015 van het CBS bleek namelijk dat er in 2015 568 duizend melkkoeien niet meer de wei in gingen. 

Het lastige bij een dergelijk cijfer is dat niet kan worden nagegaan welk effect de hogere weidepremies die in 2016 gaan gelden gaan hebben. Daarbij klinken er geluiden uit het veld die er op wijzen dat er in 2016 alweer meer koeien naar buiten gingen en in 2017 nog meer bedrijven van plan zijn om weer terug te keren naar weidegang. 

Het is onvoldoende voor Wakker Dier die in een brandbrief aan Van Dam opnieuw vraagt om wetgeving. Ook omdat de cijfers van het CBS de eerdere uitspraak van Van Dam, dat weidegang weer toeneemt, logenstraft. De petitie werd door ruim 37 duizend burgers getekend. 

Eerder kwamen er vanuit verwerkers, waaronder FrieslandCampina, al geluiden die aangeven dat verplichte weidegang de meerwaarde van weideproducten laat verdampen.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Ae 25 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872044/Wakker-Dier-wil-koe-nu-echt-in-de-wei-hebben]Wakker Dier wil koe nu echt in de wei hebben[/url]
Wakker dier... De grootste graaiers van deze tijd.. Terwijl hugo borst zich zorgen maakt om zijn moeder in het verpleeghuis komen deze domste volk om de hoek.. Net als wilders roepen ze maar wat van de zijlijn.. En wat kunnen ze? Juist niks!!! Tis gewoon tijd voor verkiezingen anders raakt onze economie nog verder achter op de omringende landen.. Handen uit mouwen en anders maar..........!
petatje 25 Oktober 2016
In de kop wordt wakker dier zowat mee vergeleken met de samenleving die mee kijkt naar de veehouderij. Lijkt mij op zijn zachts gezegd ietwat overtrokken om wakker als deel van de samenleving aan te merken.
Het is gewoonweg een bedrijf in de vorm van een stichting, dat zijn inkomsten genereert door te schoppen tegen alles wat veehouderij is! Dat heeft niets met een afspiegeling van de Nederlandse samenleving te maken!
Het is zelfs het tegenovergestelde als je diverse peilingen onder Nederlandse burgers ernaast houdt!!! Dit soort schoppende graaiers dienen niet meer eer te krijgen dan ze verdienen ze zijn niet meer dan een randverschijnsel van onze hedendaagse cultuur.
Abonnee
sneu 26 Oktober 2016
het lijken wel boeren:)
geert 20 December 2016
Elke boer kan ook niet weiden ,sommige boeren hebben maar een paar hectare weiland achter de stal,de rest van het land ligt vaak over de weg ,vaak een drukke verkeersweg,waar je de koeien niet zonder gevaar even naar toebrengt en weer ophaalt.Wakker dier praat als een kip zonder kop !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Nieuws Melk

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Achtergrond Kip

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Koeien steeds vaker in de wei, maar minder lang

Nieuws Melk

Koeien steeds vaker in de wei, maar minder lang

De koeien mogen weer naar buiten

Ruwvoertour Week 12

De koeien mogen weer naar buiten

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief