Meer richting EU

Pond en aanvoer helpen Britse melkprijs omhoog

28 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Britten willen afscheid nemen van de Europese Unie. Voor het zover is maken ze nog handig gebruik van de mogelijkheid van vrij verkeer van personen en goederen. De goedkopere pond maakte dat er nog behoorlijke volumes aan zuivel in de EU afgezet konden worden, zo analyseert Dairy Co. 

Profijt van lagere aanvoer

Dankzij de plussen in oktober kunnen zuivelprijzen alweer een halfjaar van hogere prijzen opschrijven. Met name in markten van vetgerelateerde producten wordt geprofiteerd van de lagere melkaanvoer. 

Wat ook helpt is dat de sterling, de Britse pond, verder in waarde is afgenomen tegenover de euro. Het maakt dat Brits product prima kan concurreren met producten uit de EU, waardoor de vraag naar Brits product toenam. Aan de andere kant hadden verwerkers vrij weinig extra product over, waardoor niet optimaal geprofiteerd kon worden van de mogelijkheden om te exporteren.    

De markt voor room begon de maand op 1.900 pond per ton en sloot af op 2.000 pond per ton. Tegen die prijzen ging een beperkt volume weg. Het leverde dezelfde trend op in boterprijzen zoals in Duitsland en Nederland. Boter uit de opslag deed 3.500 tot 3.600 pond per ton, vers ging weg tegen 3.900 tot 4.000 pond per ton. 

Het laatste fabricaat wat steun vond in Europa was de milde cheddar. Zonder de EU was het rustig geweest, aldus de Britten. Het maakt wel dat ook prijzen in de Britse supers stegen. 
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Ondernemer 28 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872102/Pond-en-aanvoer-helpen-Britse-melkprijs-omhoog]Pond en aanvoer helpen Britse melkprijs omhoog[/url]
Laat die Engelsen maar bezig. Niet de eficientste bedrijven daar maar wel het juiste economische klimaat.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden