23 miljoen euro vrijgemaakt

Franse melkveehouders krijgen 1.000 euro bonus

21 November 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zo'n 23.000 Franse melkveehouders krijgen in december een steuntje in de rug van de Franse regering. Landbouwminister Le Foll maakte vrijdag bekend dat deze groep noodlijdende bedrijven een bedrag van duizend euro op hun bankrekening bijgeschreven krijgen.

In totaal is er een bedrag van 23 miljoen euro vrijgemaakt om de sector bij te staan. Le Foll benadrukt daarbij dat er geen voorwaarden aan het bedrag zitten. De groep melkveehouders die recht heeft op het bedrag zijn bekend bij de spoedgevallendienst en het bedrag is niet gekoppeld aan een vermindering van de melkproductie. 

Naast het bedrag van duizend euro per noodlijdend melkveebedrijf, wil de regering ook de vleesmarkt opnieuw in balans brengen. Om de hoeveelheid rundvlees op de markt te verminderen en een mogelijke prijsstijging teweeg te brengen ontvangen veehouders een bedrag van 150 euro per hoofd voor de afzet van mannelijk jongvee. Voorwaarde is wel dat het karkas een gewicht heeft van minder dan 360 kilo, afgezet in de maanden januari en februari 2017. 

Daarnaast heeft de regering een envelop van 7 miljoen euro vrijgemaakt voor onder meer een campagne ter bevordering van de rundvleesconsumptie.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
GEERT 21 November 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872370/Franse-melkveehouders-krijgen-1.000-euro-bonus]Franse melkveehouders krijgen 1.000 euro bonus[/url]
Zoveel geld heeft van Dam ook nog op de plank liggen van de EU voor de boeren ,maar hij heeft al maanden gewacht om dit eens uit te betalen,schandalige staatssecretaris
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden